24 Nisan 2024 Çarşamba

TeK, Hindistan ve Pakistan Arasında Yükselen Gerilim İçin Bir Bildiri Yayınladı

Protestan Kiliseler Derneği yönetim kurulu tarafından, Hindistan ve Pakistan arasında yükselen gerilimin son bulması ve barış mutabakatı sağlanması adına bir bildiri yayınladı. Söz konusu bildiride, iki ülke arasında barış ve huzur ortamı sağlanması için kiliseler tarafından dua edildiği bildirildi.

TeK tarafından yayınlanan bildiride, gelişmiş iletişim ağlarına ve teknolojilere karşın, iletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar ve gerginliklerin de söz konusu iletişim olanakları ve teknolojiyle eş değer oranda arttığına dikkat çekildi. İletişimsizliğin somut örneğini olarak ise Hindistan ve Pakistan arasında süregelen gerilim ve çatışma ortamı gösterildi. 

Türkiye’deki Hristiyanlar olarak Hindistan ve Pakistan arasında son günlerde yükselen gerilimi endişeyle takip ettiklerine dikkat çeken Protestan Kiliseler Derneği Yönetim Kurulu, söz konusu ülkeler arasında mutabakatın ve huzur ortamının sağlanması ve kalıcı bir çözüm için dua ettiklerini açıkladı.  

TeK yönetim kurulundan yapılan açıklamada, “İki ülke arasındaki gerginlik ve şimdilik sınırlı seviyedeki çatışmaların savaşa dönüşmesi halinde milyonlarca insanın yaşamının yitirebileceğinin konuşulduğu bu durumun bir an önce ve daha büyük çatışmalar meydana gelmeden son bulması için dua ediyoruz. İncil’de Barış Prensi olarak da adlandırılan İsa Mesih’in öğrencileri olan bizler sadece Hindistan ve Pakistan değil tüm dünyadaki savaş ve çatışmaların sona ermesi, barışın gelmesi için dua ediyoruz.” diye belirtildi. 

Ayrıca açıklamanın devamında, çatışmanın başladığı günden bugüne kadar her iki taraftan da hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilenirken, yaralılar için ise şifa dilekleri iletildi. 

Son olarak, Hindistan-Pakistan yetkililerine ek olarak dünya liderlerine de bu konuda hikmetli davranma ve mutabakat için adım atma çağrısında bulunuldu. (TEK)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi