29 Mart 2024 Cuma

Tekno İbadetle Tanrı’yı Bulmak Mümkün mü?

Yüzlerce Berlinli, minimalist bir tekno deneyimiyle harmanlanmış ibadeti deneyimlemek için yerel bir kiliseyi dolduruyor. Kiliseye atanmış Amerikalı bir rahip yönetiyor ve kendisi aynı zamanda müzik prodüktörü ve DJ.

AFP’nin haberine göre bu “tekno ibadet” 1990 Detroit’inde bir tekno müzik grup üyesi olan Robert Hood tarafından St. Thomas Kilisesi’nde ilk kez icra edildi. Üstelik bu ibadette amatör bir kilise korosu da bulunmaktaydı.

Hood’a göre bu “çok güzel bir ibadet şekli”. Kendisi “bunun asla bu kadar enerji yaratacağını bilemezdim” diye ekliyor. Gotik tarzda inşa edilmiş bir kilisenin içinde konuşan Hood, bu etkinlikleri düzenlemeyi yıllarca hayal ettiğini vurguluyor. Hood, “böylesine bir deneyimi yaşama fırsatı bulduğum ilk zaman oldu” diyor.

Ayrıca Hood yeniden doğmanın ve Tanrı’yla yürümenin önemine vurgu yapıyor. “Tüm yaşamımı onun çocuğu olarak değil ama bir üvey evlat olarak Rab’den ayrı yaşadım” diyor.

“Rab iyidir, gücümün, yaratıcılığımın kaynağı O’dur” diye sözlerine ekliyor.

2009 yılında rahip olarak atandıktan sonra, DJ olarak “Yeraltı Direnişi” isimli tekno grubunu kuruyor. Atanmasından 2 yıl sonra ise Floorplan çatısı altında ünlü parçası “İsmini Yüceltiriz”i yayınlıyor.

2016 yılında ünlü Rolling Stones dergisinin röportaj yaptığı Hood, House müziğin Gospel müzikten geldiğini, müziğe döndükten sonra Tanrı’nın “Senden müjdenin mesajını müziğinin içine koymanı istiyorum” dediğini söylüyor.

Rahip Hood, müziğin birçok formunu bir hizmet olarak gördüğünü ve bunun sizin neyi vaaz ettiğinize bağlı olduğunu söylüyor. “Plakçaların arkasına geçtiğimde ben sadece bir iletişim aracıyım diyor. Sevgi mesajının bir vaizi oluyorum bunu elektrik dolu kablolardan, mikrofona iletip paylaşıyorum” diye ekliyor. Hood en büyük ilham kaynakları olarak Aretha Frankik ve Shirley Caesar’ı görüyor ve onların kendi müziğini yansıtmak konusunda çok cesaretlendirici örnekler olduğunu söylüyor. (CP)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi