20 Nisan 2024 Cumartesi

Teksas’da Kiliseye Saldırı: 27 Ölü !

Aralarında 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 27 kişi Amerika’nın Texas eyaletinde bir kiliseye yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Yerel haberlere göre, olay Sutherland Springs’in  İlk Baptist Kilisesi’nde gerçekleşti. Kilisenin Pazar ayinine yaklaşık 50 kişi katılıyordu.

Wilson İlçe Komiseri Albert Gamez Jr’in , CNN’e verdiği bilgiye göre , olayda en az 27 kişi hayatını kaybetti. Ancak ölü sayısının artacağı belirtiliyor.

Korkunç saldırıda en az 24 kişi de yaralanırken görgü tanıkları, silah donanımlı bir adamın kilisenin içine girdiğini ve saat 11: 30’dan hemen önce ateş açtığını söyledi.

Bir kadın, Facebook’ta  bir adamın olay yerinden aracıyla kaçtığını, adamın kızının evinin yakınında bir noktada aracı bırakıp koşmaya başladığını ve polis tarafından takip edildiğini yazdı.

Gamez, kimliği belirsiz silahlı saldırganın kendini mi vurduğu ya da yetkililer tarafından mı vurulduğunun henüz daha bilinmediğini söyledi.

Polis, saldırıda vurulan tam kurban sayısını açıklamadı  ancak tanıklara göre 20 kez ateş edildi. Sutherland Springs, San Antonio’nun 30 mil kadar güneydoğusunda yer alan ve yaklaşık 400 kişinin yaşadığı bir bölge.

Bazı  bölge sakinleri, silahlı kişinin tanıdıkları birinin olmasından korkuyor çünkü bu bölge oldukça küçük.

Yerel kaynaklarda yaşamını yitirenler arasında 2 yaşında bir çocuğun ve  kilise papazının 14 yaşındaki kızının da olduğu bilgisi yer aldı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın 26 yaşındaki ABD’li eski asker Devin Kelley olduğu bilgisi paylaşıldı. Saldırganın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Silahını bırakıp kaçan saldırgan aracının yanında ölü bulundu. Kilise dışında biriyle çatışmaya giren Teksaslı saldırganın çelik yelek giydiği açıklandı. Federal yetkililer saldırının nedeninin belli olmadığını belirterek “Terörizm bağlantısına dair işaret yok” açıklamasında bulundu. Yerel medyada yer alan habere göre; saldırgan kendi ailesini de katletti. Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini açıkladı.(DailyMail, BBC)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi