25 Nisan 2024 Perşembe

Tom Hanks’in TV Yıldızı Olan Kilise Vaizi Rolü, Kötümserliğe Olumlu Bir Alternatif Sunuyor

Tom Hanks’in yeni filmi, A Beautiful Day in the Neighborhood’da Amerikalı çocuk tv ikonu Fred Rogers rolünü üstlenmeye karar vermesinin nedenlerinden birinin kötümserliğe olumlu bir alternatif olduğunu söyledi.

Kanada’da yapılan Toronto Film Festivali’nde gerçekleşen dünya prömiyerinde, eleştirmenler Hanks’in yumuşak huylu Fred Rogers karakterine övgüler sundular.

2003 yılında hayatını kaybetmiş olan Fred Rogers, “Bay Rogers’ın Mahallesi” adlı tv programı ile nesillerce Amerikalı çocukları eğlendirmiş olan bir Presbiteryen Kilisesi vaiziydi.

Fred Rogers

Bu rolün kendisine neden çekici geldiği sorusuna Hanks; “Kötümserlik günlük yapı ve ilişkilerin varsayılan pozisyonu haline gelmiştir” şeklinde cevap verdi ve ekledi: “Neden? Çünkü kolaydır ve iyi para kazandırır.”

Yönetmeni Marielle Heller olan A Beautiful Day in the Neighborhood filmi, Fred Rogers’ın gazeteci Tom Junod ile olan arkadaşlığını ele alıyor.

Junod, Rogers ile Esquire dergisi için yazdığı profil yazısı için bir seri röportaj yaptığında, ikili arasında derin bir bağ oluşmuştu.

Filmde, Junod bu görevi ilk kabul ettiğinde gazeteci kötümserlik örneği sergiler ama daha sonra hayata bakış açısı bu iyi kalpli sunucu ile tanıştığında radikal bir değişim gösterir.

Tom Hanks, A Beautiful Day in the Neighborhood filminin setinde.

Fred Rogers hakkında daha fazla yorum yapan Hanks, bu tv ikonunun mesajının, sırf kötümser olmadığı için çekici olduğunu söyledi: “Ama bence Fred Rogers ilk çocuk programlarını gördüğünde kötümser bir şey gördü ve neden 2-3 yaşındakilere kötümser bir şey gösterirsin ki? Bir oyuncağa sahip olmadığın için yeterince havalı değilsin ya da birisinin kafasına vurulması komik bir şeymiş gibi…” 

“Bu seyirciyi alaya alan bir muameledir ve biz buna o kadar alışmışız ki, Hey bugün mahallede çok güzel bir gün! gibi basit bir mesajla karşılaştığımızda sudan çıkmış balığa dönebiliyoruz. Bence iyi hissetme hakkına sahibiz. Kötümserliğin de yeri vardır ama neden ilk tepkimiz bu olsun?” ifadelerini kullandı.

Variety dergisi değerlendirmesinde Hanks için “sadece iyi değil aynı zamanda büyüleyici. Fred Rogers’ın efsanevi tavırlarını almış ve Rogers’ın iç ruhuna bir kanal olarak kullanmış. Bu inanılmayacak kadar iyi olan adama inanmanızı sağlamış” açıklamasında bulundu.

Film, Amerika ve Kanada’da Şükran gününden 1 hafta önce 22 Kasım’da, Türkiye’de ise 28 Şubat 2020’de gösterime girecek. (CT)

A Beautiful Day in the Neighborhood, 27 Şubat 2020’de sinemalarda.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi