25 Nisan 2024 Perşembe

Trabzon’da ”Haç Sembollü Yapılar” Yıkıldı

Trabzon Akçaabat Belediyesi, haç sembolü taşıyan evlerin mimari olarak hoş durmayacağına karar verdi. Söz konusu yapılar, Akçaabat Kayabaşı yaylasında yer alan Arap turistler tarafından kendi arsaları üzerinde inşa edilmişti.

Yıkım kararı, geçtiğimiz Aralık ayında villa balkonlarının haçı andırdığı belirtilen şikayetler üzerine açılan soruşturmanın sonucunda verildi. 2 katlı olan evler, haç şekliyle 4 bölüme ayrılmış görülmekteydi.

2 ay önce yıkılan evlere yıkım kararını, kimlerin veya hangi mercilerin verdiği bilinmiyor.

Haç işaretini müteahhidin plan dışına çıkarak ekleme yaptığı öne sürülürken Aralık ayındaki haberlerde inşaatın verilen planlara uygun olarak yapıldığı ifade edildi.

Bölgede yaşayan Arap ailelerin ve köylülerin şikayeti üzerine açılan soruşturmada, öncelikle balkon duvarlarının farklı renge boyanarak düzeltileceği öne sürüldü.

Buna benzer bir durum Gaziantep ve Ankara’daki TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) konutlarında da görülmüştü. Türkiye, laik bir ülke olmasına rağmen ülkede artan Hristofobi nedeniyle, teknik açıdan haç biçimi kullanılan yapılar, gelen tepkiler üzerine ya yıkılıyor ya da üzerinde tadilat yapılıyor. (persecution.org, hristiyanhaber.net)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi