29 Mart 2024 Cuma

Trump ve Macron 1915 Olaylarına Değindi

ABD Başkanı Donald Trump 1915 olayları için Ermenice büyük felaket anlamına gelen ‘Meds Yeghern’ beyanını kullandı. Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un ise Ermeni mevkidaşı Armen Sarkissian’a 1915 olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına bir mesaj gönderdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ermeniler tarafından 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan’a ilişkin yazılı beyanında, Ermenice “Büyük Felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesine yer verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı beyanda, Trump’ın 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili açıklaması kamuoyunun gözleri önüne serildi.

ABD’de yeni bir hayata başlayan çok sayıdaki Ermeni olduğunu hatırlatan Donald Trump, “Daha toleranslı bir gelecek kurmak için gerekli bir adım olarak, geçmişin acı dolu unsurlarını hatırlamanın ve kabul etmenin öneminin altını çiziyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Devlet Başkanı’nın paylaştığı mesajda ise, “Sizinle birlikte, 24 Nisan 1915’te İstanbul’da yaşanan olayları, 20. Yüzyılıda hayatını kaybeden 600 Ermeni aydın kesiminin 600 temsilcisinin öldürülmesini anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 Fransa, İngiltere ve Rusya ile birlikte daha takvimler 25 Mayıs 1915’i gösterirken söz konusu olaylar için insanlığa ve medeniyete karşı işlenmiş birer suç olarak nitelendirmişti.

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi