29 Mart 2024 Cuma

Trump’a İngiltere Katolik Kilisesi’nden Uyarı

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın mültecilere olan tutumu hakkında İngiltere Katolik Kilisesi ‘Hristiyanlar tehlikeye atılıyor’ şeklinde uyardı.

İngiltere Katolik Kilisesi Başepiskoposu, politikacıları korku alışverişi yapmak ve kamusal tartışmalarda öz denetime çağırdı.

Kardinal Vincent Nichols, Donald Trump ve İngiltere hükümetinin son zamanlardaki tavırlarını ve Trump’ın mülteci yasağını sertçe eleştirdi. LBC radyosunda yaptığı röportajda, “Daha fazla disiplin kazanmalı ve siyasi liderlik açısından sık sık uyuşturulan korkuya dayanan öfkeyi daha az hoş görmeliyiz” dedi.

Canterbury Başepiskoposu Justin Welby’nin yanında göründü ve milletvekililer İngiltere’yi hayal kırıklığına urattı ve kamusal söylemin “tonunu düşürdü” dedi.

“Korku alışverişi yapan her liderlik zayıf liderliktir ve İngiliz toplumunun en iyisini yüzüstü bırakıyor.”

Westminster Başepiskoposu olarak İngiltere’nin en kıdemli Kardinal Nichols, Donald Trump’ın mülteci yasağını “Bütün bir halkı veya bütün bir dini, düşman olarak tanımlamak, umutsuz bir yoldur” diyerek eleştirdi. Hristiyanlığın Batı’ya ait olduğu izlenimi yarattığını ve bu nedenle Ortadoğu’daki Hristiyanları her zamankinden daha büyük bir tehlikeye attığını vurguladı.(Elise M.)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi