18 Nisan 2024 Perşembe

Tüm Rusya Patriği Kirill Evsizlerle Öğlen Yemeği Yedi

Patrik Kirill, Noel gününde Moskova’da bulunan evsizlere yardım eden “Merhamet Hangarı” adlı merkezi ziyaret etti ve yardıma ihtiyacı olan kişileri terk etmeyeceğine söz vererek her kilisede sosyal yardım projelerinin geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Patrik Kiril, geleneksel olarak her yıl Noel ve Paskalya günlerinde tıbbi ve sosyal kurumları ziyaret ediyor. Ortodoks kiliselerinin projesi olan ‘’Merhamet Hangarı’’ Moskova’daki evsizlere temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve kıyafetler alabilmelerini sağlayan tek merkez.

“Çocukluğum Yoksulluk içinde Geçti”

Patrik, ‘’Merhamet Hangarı’’ merkezini ziyareti sırasında duş odalarını, kuaför salonlarını ve kıyafet deposunu inceledikten sonra merkezde bulunan birçok evsizle Noel’e özel bir öğle yemeği yedi.

Tüm Rusya Patriği Kirill evsizler ile konuşurken, ‘’Tüm bu gördüklerim bana çok tanıdık geliyor çünkü çocukluğum yoksulluk içinde geçti. 5 kişilik bir aileydik ve tek bir odada yaşıyorduk. 15 yaşıma geldiğimde ekmek parası kazanmak için evden gitmek zorundaydım. Bana verilen maaş o kadar düşüktü ki tek bir rubleye bile denk gelmiyordu. Hayatım boyunca o dönemleri hiç unutmuyorum ve bunları yaşamamış olsaydım bu hayatta birçok şeyi anlamayacaktım’’ diye belirtti.

Patrik, evsizlere bu zor durumdan çıkmaları için teşvik ederek Rus Ortodoks Kilisesi’nin onlara yardım etmek için ellerinden gelenini yapacağına söz verdi. Sosyal yardım hizmetlerinin her zaman ve herkese açık olması gerektiğini hatırlatarak kiliseye gelenler arasında da yardıma ihtiyacı olan birçok insanın olduğunu söyledi.

Tüm Rusya Patriği Kirill, “Çok düşük gelire sahip insanlar var ve ben bu cemaatin sorumluluğunun her şeyden önce onlar için olduğuna inanıyorum” sözlerine ekledi.

Moskova’daki Merhamet Hangarı, “Mercy” sosyal projesine ait olan 30 merkezden sadece birisi. Merhamet Hangarı, her gün yüzlerce evsize yardım ediyor ve her ay durumunu toplayan birçok insan evlerine dönüyor.(SAT-7 TÜRK/Olga Daşcinscaia/ria.ru, rg.ru, miloserdie.help)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi