28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı Bildirisi

Cuma günü hayatını kaybeden Türkiye Ermenileri 84. Patriği II. Mesrob Mutafyan’ın cenaze töreninin ayrıntıları belli olurken, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi, Paskalya Yortusuna kadar yas ilan etti.

PATRİKLİK MAKAMI BİLDİRİSİ:

Türkiye Ermenileri 84. Patriği II.Mesrob Mutafyan’ın 14 Mart Perşembe ve 15 Mart Cuma günleri saat 15.00- 18.00 arası Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde katafalkta halka açık ziyareti yapılacaktır.

17 Mart Pazar günü saat 10:00’da Surp Badarakla birlikte cenaze töreni Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde düzenlenecektir.

Patrik Hazretlerinin naaşı Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’ndeki tören sonrasında Şişli Ermeni Mezarlığı’nda Ermeni Patrikler bölümüne defnedilecektir.

17 Mart Pazar günü cenaze töreni nedeniyle İstanbul’daki hiçbir Kilisemizde ayin yapılmayacaktır.
#mesbad

PASKALYA YORTUSUNA KADAR YASTAYIZ

1. Patriklik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın talimatıyla, Müteveffa Patrik Mesrob II. Hazretleri’nin vefatından itibaren, Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin ruhani yetki sınırları içerisinde, Paskalya yortusu arefesine kadar yas ilan edilmiştir.

2. Bu bildiri ile önümüzdeki yas döneminde, her türlü kilise, cemaat ve derneklerimizdeki dini içeriğe sahip olmayan tüm faaliyetler iptal edilmiş veya ertelenmiştir. Bu konuda, dini ziyaretler, dini ve cemaat toplantıları, geleneksel ölçülerimiz içerisinde olmak şartıyla, istisna teşkil ederler.

3. Önümüzdeki 17 Mart 2019, Pazar gününe kadar, her sabah ve her akşam dualarında kiliselerimizin çanları beş dakika boyunca yas ritmiyle çalınacaktır.

4. Yas dönemi sonuna dek, sunulan her Kutsal Sunu (Surp Badarak) sonunda, Müteveffa Patriğimizin ruhunun esenliği için dualar edilecektir.

5. 11 Mart 2019, Pazartesi’nden 16 Mart 2019, Cumartesi akşam dualarının sonuna dek, saat 10.00-16.00 arasında, Patrikhane kabul salonunda taziye ziyaretleri kabul edilecektir. Aynı vesileyle taziye defteri açılmıştır. Resmi kurumlar, cemaat kurumları ve halktan dileyenler taziye defterini imzalayabilirler. Patrikhane’yi ziyaret edenlerden yasa uygun koyu renk kıyafet beklenmektedir.

6. 14 ve 15 Mart 2019, Perşembe ve Cuma, saat 15.00-18.00 arasında, cemaatimiz üyelerinin son saygılarını göstermeleri için Müteveffa Patriğimizin naaşı Surp Asdvadzadzin Patriklik Katedrali’nde katafalka konacaktır.

Tanrı, sevgili Müteveffa Patriğimizin ruhuna esenlik versin. Amin.

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİ

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi