23 Nisan 2024 Salı

Üç Azeri Hristiyan’ın Durumu Kritik

İran İstihbaratı, Tahran’daki üç Azeri Hristiyan hala gözaltında tutuluyor. Ağustos ayı sonunda Uluslararası İnsan Hakları Derneği ve Alman Evanjelik Haber ajansı, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye Azeri Hristiyanların serbest bırakılmaları için bir mektup yazdı.

İran İstihbaratı, Tahran’da  ev topluluğuna giden, Azerbaycanlı  üç Hristiyan’ı ve İranlı bir kilise üyesini de göz altına almıştı.

Mohabat’ın haberine göre, İran’ın başkenti olan Tahran’a ziyaretleri sırasında üç Azeri Hristiyanı 24  Haziran’da yakalamıştı. Bu imanlılar İran’a turist olarak gelen Hristiyan kardeşlerdi.

Azerbaycan vatandaşlarından biri olan 37 yaşındaki Bahram Nasibov, 52 yaşındaki Yusif Farhadov, 43 yaşındaki Eldar Gurbanov ve aralarında  geçmişinde Müslüman olan 45 yaşındaki  Hristiyanlığı seçen İranlı  Naser Navard Gol- Tapeh de o günü  tesadüf olarak yakalandı. Yakalanan Azeri Hristiyanların Baküdeki ‘Word of Life’ kilisesi üyeleri olduğu belirtildi. Kimseyle konuşmalarına izin vermeyen İran polisi, sadece aralarından birine karısını araması ve onunla çok kısa konuşması  için izin verdi.

Bu Hristiyanların neden yakalandıklarına dair  İran yetkililerinden hala tam bir açıklama yok. Ancak Azeri vatandaşlardan ayrı olarak tutulan İranlı Hristiyan’ın da nerede tutulduğuna dair herhangi bir haber de yok.

Bazı kaynaklar İran polisinin aslında Naser Navard’ın peşinden giderken üç Azeriyi de yakaladıklarını söylüyor, bazı kaynaklar ise Naser Navard’ın kilisenin pastörü olduğu için tutulduğunu belirtiyor. Tahran’daki Azerbaycan Elçiliği de Hristiyanların neden yakaladığına dair bir bilgi edinemiyor.(Ö.K)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi