24 Nisan 2024 Çarşamba

Ukrayna’da “Ulusal Kutsal Kitap Okuma Etkinliği” Gerçekleşti

Başkent Kiev’in merkezinde 3 gün boyunca Tanrı’nın sözü duyuruldu.

Ukrayna’da bulunan kilise başkanları, geçtiğimiz haftalarda bir araya gelerek Kiev Sofiyskaya Meydanı’nda eşi benzeri bulunmayan bir etkinlik olan “Ulusal Kutsal Kitap Okuma Etkinliği” ‘nin açılışını gerçekleştirdiler.

İlk kez Ukrayna Kitab-ı Mukaddes Şirketi Başkanı Grigory Komendant tarafından başlatılan etkinlikte Hristiyanlığın farklı mezheplerinden birçok temsilci açılış töreninde bulundu.

Etkinlik organizatörlerinin aktardıklarına göre, 3. günün sonunda Kutsal Kitap’ın tamamı baştan sona kadar okundu. Kutsal Kitap metinleri her okuyucu için 15 dakikalık süreyi dolduracak şekilde bölümlere ayrıldı.

Organizatörlerden biri; “Etkinlik kapsamında Kutsal Kitap tam 350 kişi tarafından 3 gün içinde baştan sona kadar okundu. Kutsal Kitap’ın okuyucuları arasında ülkenin dört bir yanından kiliseler ve rahiplerin liderleri, ünlü isimler, hükümet yetkilileri ve yabancı konuklar yer aldı” açıklamasında bulundu.

Söz konusu etkinlik, Kiliseler ve Ukrayna Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nin Ukrayna’nın Tanrı Sözü Yılı olan 2018 yılına özel düzenlediği etkinliklerden sadece bir tanesi.

Ukrayna Kitab-ı Mukaddes Şirketi basın ofisi, “Kutsal Kitap’ın yüksek sesle okunması Ukrayna’daki Ulusal Kayıtlar Sicili’ne göre ülkenin en büyük ve en uzun etkinliği oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Organizatörler, yerli veya yabancı olmak üzere insanları etkinliği desteklemek ve “Tanrı’nın ebedi ve değişmez sözünü dinlemek” için Sofya Meydanı’na davet etti. Buna ek olarak, etkinliğin canlı yayınları Ukrayna’nın BO’si internet sayfasından da yayınladı. (BOG News, CNL News/OD) 

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi