29 Mart 2024 Cuma

UNICEF, göçmen çocuklar için Avrupa’yı önlem almaya çağırdı

unicef çocuk göçmenlerBirleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa ülkelerine bu yıl sığınmaya çalışan çocuk sayısının 106 bine ulaştığını belirterek, AB ülkelerini üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti.

UNICEF‘ten yapılan açıklamada, “Bu yıl Avrupa ülkelerinde sığınma arayanların yaklaşık dörtte biri çocuklardan oluşmaktadır. 2015’in ilk yarısında sığınma talebinde bulunan mülteciler arasındaki çocuk sayısı geçen yıla göre yüzde 75 artış göstererek 106 binin üzerine çıkmıştır” denildi.

Açıklamada, “Avrupa’nın on binlerce mülteci çocuğa kış gelmeden koruma ve bakım hizmetleri sağlayabilmesi için kısa bir zamanı var” ifadesi yer aldı.

Avrupa’daki çocuk mülteci ve sığınmacıların büyük bir kısmının aşırı kalabalık ortamlarda ve yetersiz şartlar altında yaşadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Özellikle kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemde küçük çocuklar zatürre gibi hastalıklara yakalanma riski altında bulunuyor. Önümüzdeki aylar içinde daha fazla ölüm ve acının yaşanma olasılığı, ancak işbirliği içinde hareket edilerek ve çocuklara barınma ve bakım hizmetleri sağlanarak önlenebilir.”

Avrupa’ya ve Avrupa üzerinden diğer ülkelere tehlikeli yollarla göç etmeye çalışan çocuk sayısındaki artışa işaret edilen açıklamada, “AB ülkelerinin üzerlerine düşen sorumluluğu hakkaniyetle ve birlik içinde alarak harekete geçmesi son derece önemli hale gelmiştir” denildi.

UNICEF açıklamasında ayrıca Avrupa genelindeki sığınma merkezlerinin sayısının artırılması çağrısı yapıldı ve “Çocuklar ve ailelerine yönelik insani vize uygulaması yaygınlaştırılmalıdır. İltica taleplerinin değerlendirilme süreci en kısa sürede tamamlanmalı ve değerlendirmede çocukların yüksek yararının korunmasına her zaman öncelik verilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi