29 Mart 2024 Cuma

Ünlü düşünür Istanbul’da

osguinness

Dünyaca ünlü sosyolog ve yazar Os Guinness, farklılıklar içinde birarada yaşamak hakkında bir konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. Guinness’in konferansı 19 Nisan Cuma günü Taksim Gönen Hotel’de.

Ravi Zacharisas Ministry Türkiye tarafından organize edilen konferansta ünlü düşünür ve sosyolog Guinness farklı inançlarıın bir arada yaşama kültürüne nasıl yansıdığı konusunda konuşacak ve soruları cevaplayacak.

Os Guinness Kimdir?

Os Guinness bir yazar ve sosyal eleştirmendir. 2. Dünya Savaşı yıllarında Çin’de dünyaya geldi. 2 erkek kardeşi de dahil olmak üzere beş milyon kişinin öldüğü Henan kıtlığından sağ olarak kurtulan Guinness, 1951’de diğer bir çok yabancı kişi gibi sınır dışı edilerek 1951 yılında Avrupa’ya, eğitim gördüğü İngiltere’ye gitti. Üniversiteyi University of London’da okudu ve sosyal bilimler üzerine doktorasını Oriel College, Oxford’da tamamladı.

Os, The American Hour, Time for Truth, The Call, Invitation to the Classics, Long Journey Home, Unspeakable, ve A Case for Civility kitapları dâhil olmak üzere bir çok farklı konuda 30 kitap yazdı veya düzenledi. Son kitabı A Free People’s Suicide: Sustainable Freedom and the American Future2012’de InterVarsity Press tarafından yayınlandı.

Geçmişinde BBC için bağımsız olarak muhabirlik yaptı. 1984’te Amerika’ya geldiğinden beri at the Woodrow Wilson Center for International Studies’de misafir uzmanlık ve the Brookings Institution’da misafir uzmanlık ve öğretim üyeliği yaptı. 1986-1989 yılları arası The Williamsburg Charter derneğinde idari müdür olarak hizmet verdi. Bu pozisyonda iken eski ABD başkanları Jimmy Carter ve Gerard Ford’un ayrıca William Rehnquist ve Warren Burger, Coretto Scott King, Elie Wiesel gibi önemli isimler ve bazı meclis üyelerinin de imzaladığı the Williamsburg Charter’ın taslağına yardım etti. Guinness, ayrıca devlet okullarında müfredatta kabul edilen “En Derin Farklılıklarımızla Yaşamak” programında yazarlarından birisidir.
1991’de Trinity Forum’u kurdu ve burada 2004’e kadar uzman akademisyenlik yaptı. Os, Avrupa ve Amerika’da (TED dâhil olmak üzere) birçok politika ve iş konferansında sık sık görülen bir konuşmacı ve seminer lideridir. Dünya genelinde üniversitelere olan sayısız yönlendirmeleriyle bir çok farklı düşünür neslini etkilemiştir.

Os aynı zamanda New York’daki EastWest Enstitüsünde uzman akademisyenlik yapmıştır ve burada İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 18 Maddesini tekrardan doğrulayan “Dinsel Özgürlükler için Yönetmelik” eserini hazırlamıştır ve bu eser 2012’de Birleşmiş Milletler İnanç Özgürlüğü Raportörlüğü’nün onayı ve desteği ile Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda yayınlanmıştır.

Korkunç “Nanking Katliam ve Tecavüzleri”ni yaşadığı yıllar, Hindistan’a yaptığı yolculuk ve doğu dinlerini daha iyi anlamak için Rishikesh’te bir gurunun altında çalıştığı dönem, ve Winston Churchill, Bertrand Russell, Arnord Totnbee ve A.J. Ayer dâhil olmak üzere önceki nesillerdeki birçok önemli lider ve düşünürle tanışması Os’un hayatının şekillenmesinde etkili rol oynayan birçok olayların arasındadır.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi