25 Nisan 2024 Perşembe

Ürdün Kralı, Kutsal Mezar’ı Restore Ettirecek

Ürdün kralı Hüseyin Abdullah, Hristiyanlar için oldukça önemli olan Kutsal Kabir Kilisesi’nin içine inşa edilmiş “Holy Sepulchre” yani Kutsal Mezarın restorasyon masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Yeruşalim’in eski şehir duvarları içerisinde bulunan Kutsal Kabir Kilisesi’nin içinde yer alan Kutsal Mezar, İsa’nin yeniden bu mezarda dirileceğine inanıldığı için inşa edilmiş. Ortodoks Mezhebi tarafından Yeniden Doğuş Kilisesi olarak da adlandırılır.

Ürdün Kral’ı, Kutsal Mezar’ın restorasyonu için bağış yapacağını Yeruşalim Ortodoks Patriği 3. Theophilus’a Amman Kraliyet Sarayı aracılığı ile haber verdi.

Patrik Theophilus bu gelişmeler karşısında Abdullah’ın cömertliğini takdir ederek, “Abdullah, her zaman Hristiyan ve Müslümanlar’ın tarihi değerlerine karşı sadık ve koruyucu bir tavır sergiliyor.” dedi. Theophilus aynı zamanda krala Hristiyan yapılarının korunmasına katkı sağladığı teşekkür etti.

Theophilus, Kral Abdullah için “Müslümanlar ve Hristiyanlar arasına, sevgi ve kardeşlik tohumlarını ekiyor.” dedi.

Bu haberi duyan Yeruşalin Vekili, Latin Patriğin Piskoposu William Shomali de oldukça mutlu olduğu açıkladı. “Bu muhteşem bir haber. Bu davranış kralın Hristiyanlara gösterdiği saygıyı gösterir. Kralın kutsal yerlerin korunmasında rol alması çok sevindirici bir şey.” diyerek bu konudaki fikirlerini basınla paylaştı.

Yapılan hasar tespitleri sonucunda Kutsal Kabir Kilisesi’nin bulunduğu yerde yüksek oranda nem olması, yapının düşünüldüğünden daha hasarlı olabileceğini gösteriyor.

Restorasyon çalışmalarının 1 Mayıs’tan sonra başlaması planlanıyor. (Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi