20 Nisan 2024 Cumartesi

Usta Oyuncu Bülent Kayabaş Hayatını Kaybetti

Usta oyuncu Bülent Kayabaş, bir süredir kalın bağırsak kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdi.

Bülent Kayabaş’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili hastaneden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “18.06.1945 doğumlu Bülent Kayabaş, uzun süredir tedavi gördüğü hastanemizde Kolorektal Kanser (Kalın bağırsak kanseri) hastalığı sonucu gelişen multi organ yetmezli sonucu 06.05’te vefat etmiştir. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Kayabaş’ın cenazesi Cuma günü Teşvikiye Cami’inden kalkacak ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Cenazesini almak için gelen eşi Selma Kepekli Kayabaş ve oğlu Ümit Kayabaş, yarı bilincinin açık olduğunu ve en son dün konuştuklarını belirttiler. Oğlu Ümit Kayabaş, “Birçok kişinin sevdiği bir insandı zaten, çok neşeli, komikti. Son günlerinde de çok güldü, insanları da çok güldürdü. Bekliyorduk zaten, hastanede çok net bir şekilde bizi süreçten haberdar etti. Herkese baş sağlığı diliyorum” dedi.

Son olarak Sermiyan Midyat’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği ‘Bir Baba Hindu’ filmi ile izleyici karşısına çıkan Kayabaş, 72 yaşındaydı.

BÜLENT KAYABAŞ KİMDİR?

1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel olarak tiyatro oyuncusu oldu. Birçok tiyatro oyununda oynadı, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de rol aldı. Seslendirmeler yaptı. Winnie The Pooh’yu 14 yıl seslendirdi.

2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği “Filler ve Çimen” filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik,Bülent Kayabaş, Haluk Bilginer, Uğur Polat beraber oynamışlardır.

2007 yılında Altın Koza Film Festivali’nde her yıl geleneksel olarak verilen “Yaşam Boyu Onur Ödülleri” Türk Sineması’na katkılarından dolayı oyuncu Bülent Kayabaş‘la beraber oyuncu Selma Güneri, yönetmen Erden Kıral’a verildi.

Bülent Kayabaş, 2010 yılında Haldun Dormen’in, Cevat Fehmi Başkut’un ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı romanından müzikal bir tarzda oyunlaştırdığı ‘Bir Kış Masalı’ adlı oyununda oynadı. Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa sürede boşandı. 2007yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis’te evlendi.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi