25 Nisan 2024 Perşembe

Uyanış Gençliği İstanbul’da Bir Araya Geldi!

İstanbul’da yaşayan genç Mesih inanlılarının katılımlarıyla gerçekleştirilen Kiliseler arası bir gençlik hareketi olan Uyanış Gençliği, 10. sezonuna 7 Ekim 2017 tarihi ile başlamasının ardından 3. kez gerçekleştirildi.

Birçok genç Mesih inanlısının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Adrienne Neusch ve tapınma grubu ilahiler ile gençlerin yüreklerini hazırlarken, Pastör Vahan İsaoğlu ise verdiği vaaz ile gençleri yüreklendirdi.

Bu sezon 3. kez bir araya gelen gençlik hareketi 34. Mezmur ile başladı ve Adrienne Neusch’ün öncülük ettiği tapınma grubunun seslendirdiği; ‘Gelin Tapın Rabbimiz Ne Büyük’, ‘Ruhunla Gel’ ve Adrienne Neusch’ün yeni albümünde yer alan ‘Varlığın’ gibi ilahilerin söylenmesi ile devam etti.

Tapınma grubunun ilahileri icra etmesine ek olarak Rab’be dualar ile yakarış için fırsatlarda tanındı. Tapınma zamanının ardından, Aralık ayında doğmuş olan katılımcılara dua edildi ve hediyeler verildi.

Toplantı’da duyurulardan sorumlu kişi tarafından, Perşembe günleri yine aynı yerde gerçekleştirilen dua toplantısı, gençlerin gelişimine yönelik atölye faaliyetleri ve Noel Festivali gibi organizasyon duyuruları yapıldı. Duyuruların hemen ardından, ‘Uyanış Gençliği’ hareketinin bir geleneği haline gelen tiyatro gösterisi ile genç Mesih inanlılarına iman hayatları için çıkarabilecekleri dersler verildi.

Pastör Vahan İsaoğlu ise, gençleri teşvik etmek ve yüreklendirmek adına bir vaaz verdi. Pastör İsaoğlu, söze ‘Uyanış Gençliğinin’ gelişimi ve gençlerin önemine dikkat çekerek başladı. Ardından, Matta İncili’nin 7. Bölümü’nde yer alan ‘Dar Kapı, Geniş Kapı’ ile gençleri hayatlarında verecekleri kararlar konusunda uyardı(Atlet Eric Liddle ile örnek verdi). Bu iki yoldan birinin yaşama, diğerinin ise ölüme götürdüğünü hatırlattı..

Özellikle gençleri teşvik etmek ve hayatlarında doğru kararlar almaları adına; Eski ve Yeni Antlaşma’da yer alan Yeşu, Daniel, Davut ve Timoteos gibi birçok isim ile örnek verdi. Bu örneklerin gençlerin hafızasında yer etmesi adına ise, görseller ile kısa bir soru-cevap zamanı gerçekleştirdi.

Pastör İsaoğlu, sözlerine gençlerin İstanbul’da bulunma nedenleri ve hizmet imkanları ile devam etti. Daha sonra gençleri iman hayatları’nda dönem dönem gelecek felaketlere karşı sağlam durmaları adına, evlerini kaya üzerine kurmaları için telkin etti ve  Rab’bi doğru bir şekilde duymak adına 1.Sam 3:10’dan da alıntı yaptı.

Hemen ardından ise gençlerin Rab’bin hizmetinde elleri’nde olan basit ve yetersiz gördükleri şeylerin bile önemine dikkat çekti. Özellikle, Musa’nın elindeki basit bir asanın, Rab’bin gücü ile yılana dönüşmesi örneği beğeni ile karşılandı.

Pastör İsaoğlu, gençlerin hizmetleri’nde  alçakgönüllü (Çıkış 10:3), itaatkar(1.Pet 5:5), destekçi(Çık 17:12), tavsiye almaya açık(Özd 11:14), istekli(Yeş 6:8) kişiler olmaları yönünde uyardı. Son olarak, vaazın başında örnek verdiği İskoç atlet Eric Henry Liddell’ın hayatı’nda Tanrıya vermiş olduğu öncelikle bağlantılı olan aldığı lütuflara ve Çin’de müjde uğruna şehit olması ile dar kapıyı seçtiğine dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

Vaazın ardından Pastör İsaoğlu, gençlerin dar kapıdan ilerlemeleri adına kısa bir dua zamanına öncülük etti. Adrienne Neusch ve tapınma grubu ise yeni çıkan albümünden son bir ilahi icra ederek gençleri mest ettiler. İbadet zamanının sonlanması ile ruhsal olarak doyan gençler yine bir ‘Uyanış Gençliği’ geleneği olan çiğ köfteler ile de bedensel olarak doydular.

Uyanış Gençliği toplantısı gençlerin oynadığı oyunlar ve Adrienne Neusch’ün yeni albümüne yapılan destekler ile sonlandı. (Sat-7 Türk/ k)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi