24 Nisan 2024 Çarşamba

Vatikan Bir Kez Daha Geleneklerini Bozdu

Vatikan devlet Sekreteryası’nın yönetim seçimleri yıllar sonra ilk kez Geleneklerini bozdu. Litvanyalı Diplomat Rolandas Makritskas, Vatikan Sekreteryası İdare Müdürlüğüne atanarak yönetimin başına geçti. Seçimlerin en önemli noktası sekreteryanın yönetim direktörlüğüne ilk kez İtalyan birinin adanmamış olmasıydı. 

17 Nisan 2019’da Papa Françesko, Vatikan’nın şehir-devlet işleri departmanına iki yeni danışman atamıştı. Bu göreve ilk kez bir kadının getirilmesi dikkat çekmişti. Birinci görevli İtalyan rahibe Alessandra Smerilli, ikincisi ise 54 yaşındaki avukat Antonio Rizzi idi.

Vatikan’ın yayınladığı açıklamaya göre; Sekreteryanın başlıca görevi, Vatikan’ın ekonomik ve idari politikalarını yönetmek ve hazinesini denetlemektir.

Litvanyalı Diplomat Rolandas Makritskas daha önce Vatikan’nın ABD’deki, Gibon’daki ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki ofislerinde görev yapıyordu. 

Vatikan Devlet Sekreteryası veya Kutsal Sekreterya olarak da geçen Papalık Sekreteryası, Vatikan’ın siyasi ve diplomatik işlevlerini kontrol altında tutan ve yöneten Roma Curia’nın en eski departmanlarından biridir. Bu departmana Devlet Sekreteri başkanlık eder. (religare.u/OD)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi