19 Nisan 2024 Cuma

Vatikan, Suriyeli aileler için hazırlıklara başladı

vatikan göçmenleriVatikan cemaati yardıma muhtaç iki büyük Suriyeli aileye ev sahipliği yapmak için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Kardinal Angelo Komastri’nin açıklamasına göre mülteci ailelerin konaklama ve tıbbi bakımları karşılanacak aile ebeveynleri için de çalışma imkanı sağlanacak.
Kardinal Angelo Komastri, Vatikan Radyosuna: ‘’Vatikan Devleti topraklarına ait olan bölgeye gelen mültecilerden, 5 çocuklu 2 aileye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu mülteciler savaşta sağ kalıp, Akdenizi geçip Lampedusa adasına ulaşmışlardır. ‘’ açıklamasında bulundu.
Kardinal; ‘’Ev sahiliği yapacağımız bu iki aile okyanustaki sadece bir damladır.’’ Bunun yanısıra Kalkütalı Kutsal Rahibe Teresa’nın sözlerini hatırlattı : ‘’ Okyanus milyonlarca böyle damladan oluşmaktadır ve her bir damla çok önemli. ‘’ dedi.
Katolik yardım kuruluşu temsilcilerinin şu anki görevi Sarıtaş bölgesinde yardıma muhtaç 5 çocuklu 2 aile bulmak ve onları Vatikan’a getirmek.
Komastri bunun Papa Francis’in iradesi olduğunu açıkladı. Bu iki aile Vatikan yakınında yaşayacak ve tüm Vatikan yetkilileri ile aynı hizmetlerden yararlanacaklar.
Kardinal açıklamasını şu sözleriyle bitirdi : ‘’Bu egoist dünyada iyilik sanatını tekrardan öğrenmeliyiz . (ria.ru/ Olga Daşcınscaıa)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi