25 Nisan 2024 Perşembe

Vatikan ve Fransa arasında eşcinsel büyükelçi krizi

laurent stefaniniFransa’nın Vatikan’a eşcinsel büyükelçi ataması iki ülke arasında kriz yarattı.

Papa Francis, Vatikan’a atanan Fransız Büyükelçi Laurent Stefanini’nin güven mektubunu kabul etmeme konusunda ısrar ederken Paris, başka bir büyükelçi atamama konusundaki tavrını değiştirmiyor.

Hükümet Sözcüsü Stephane Foll, bugünkü bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Fransa Vatikan’a önerdiği büyükelçi adayını değiştirmeyecek” dedi.

Le Canard Enchainé gazetesi ise Papa Francis’in cumartesi günü halihazırda Elysée Sarayı’nın protokol müdürü olarak görev yapan yeni büyükelçi adayı ile Vatikan’da bir görüşme yaptığını yazdı. Gazete, Papa’nın eşcinsel büyükelçinin güven mektubunu kabul etmeme konusundaki ısrarını sürdürdüğünü duyurdu.

Daha önce de Vatikan’da görev yapan Büyükelçi Stefanini, Elysée Sarayı’nda 2010’da protokol müdürlüğüne atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı’nda dini konularla ilgili dairede çalışıyordu.

Vatikan, Fransa’da yoğun tartışmalara neden olan eşcinsellere evlilik ve evlat edinme hakkı veren yasanın onaylanmasına da karşı çıkmıştı. Yasa, 17 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi