19 Nisan 2024 Cuma

Vatikan’da Noel’e Özel Doğuş Sahnesi, Tamamen Kumdan Tasarlandı

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel İsa’nın Doğuş sahnesi Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda sergilenecek. Bu yıl Noel Sahnesi için hazırlanan tasarım şu ana kadar yapılanlardan çok daha farklı olacak. Tasarımı farklı kılan asıl özellik tamamen kumdan yapılmış olması.  

Seçilmiş sanatçılar tarafından hayata geçirilen Kumdan İsa Mesih’in Doğuş Sahnesi, “Sand Christmas” adıyla yaklaşık 1.300 metrekarelik bir alanda yer alıyor ve yaklaşık 700 ton kumdan oluşuyor. 

“Sand Christmas” projesi tasarımcıları arasında Rusya’nın oldukça ünlü kum sanatçısı ve heykeltraşı Ilya Filimontsev de yer alıyor. Günümüzde kum çalışmaları konusunda dünyanın en çok aranan sanatçılardan bir tanesi olan Ilya Filimontsev, grubun diğer üyeleri de Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve ABD’den gelen seçilmiş sanatçılarından oluşuyor. Projenin sanat yönetmenliğini ise Amerikalı heykeltıraş ve ressam olan Rich Varano üstleniyor.

Aziz Petrus Meydanı’nda kumdan yapılmış bir heykel oluşturma fikri 2016 yılında Venedik Patriği Francesco Moraglia ile doğdu. Venedik Patriği Francesco Moraglia, Noel tatili sırasında İtalya’nın şehirlerinden biri olan Jesolo’yu ziyareti sırasında yetenekli sanatçıların oluşturduğu kumdan Doğuş sahnesini görmüş, böylece projeyi Vatikan’a taşıma fikri ortaya çıkmış.

Projenin organizatörleri projenin amacının Roma’nın merkezinde Hristiyan dünyasının en büyük Noel doğum sahnesini inşa etmek, Noel’i seven herkese, gerçek ve neşeli bir anı bırakmak olduğunu belirtiyorlar.

Vatikan’da kumdan Noel sahnesi için gereken tonlarca kum, İtalya’nın kuzey doğusundaki Dolomit Dağlarından özel olarak getirtildi.

Venedik Patriği Francesco Moraglia’nin görüp ilham aldığı kumdan yapı da Dolomit Dağlarının eteklerinde yer alıyordu.

5-6 Aralık Noel arifesinde eserlere son dokunuşlar yapıldı. 7 Aralık’ta, ise proje sona erdi ve artık sergilenmeye hazır. Projenin tanıtımı Aziz Petrus Meydanı’ndaki ana Noel ağacının geleneksel kutlamasıyla eşzamanlı olarak gerçekleşecek.

KumdanDoğuş sahnesi 10 Şubat 2019’a kadar sergilenmeye devam edecek, 13 Ocak’ta ise parçalanmaya başlanacak.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi