25 Nisan 2024 Perşembe

Vatikan’dan Şok İtiraf

Vatikan’da devam eden köstebek skandalı davasında yargılanan Monsenyör Angelo Lucio Vallejo Balda, Vatikan’a ait gizli belgeleri sızdırdığını itiraf etti.

Vatikan’da “İkinci köstebek skandalı”na yönelik davanın duruşmasında, Monsenyör Angelo Lucio Vallejo Balda, Vatikan’a ait gizli belgeleri gazetecilere verdiğini kabul etti. İtalya’da geçen yıl kasım ayı başında satışa çıkan, gazeteci-yazarlar Emiliano Fittipaldi’nin “Para hırsı (Avarizia)” ve Gianluigi Nuzzi’nin “Haç yolu (Via Crucis)” kitaplarının “Papa’nın sırlarını açıklayacağı” gerekçesiyle, Papalık Mali İşler Komisyonu’na ait gizli belgelerin sızdırılması ve yayımlanmasına yönelik yürütülen adli süreç kapsamında Vatikan Mahkemesi’nde görülen davanın 5. Duruşma yapıldı.

İtalyan basınına duruşmadan yansıyan bilgilere göre, Monsenyör Balda, gizli belgeleri gazeteciler Nuzzi ve Fittipaldi’ye sızdırdığını itiraf etti. Balda’nın, “Evet, belgeleri ben geçirdim. Bunu spontane şekilde yaptım ama muhtemelen tam olarak net yapmadım.” dediği basına yansıdı. Monsenyör Balda’nın ifadesinde, komisyonun sivil çalışanı olan ve bu davada yargılanan isimlerden olan Francesca Chaouqui ile gazeteci Nuzzi’den de baskı gördüğünü dile getirdiği ve içinde bulunduğu durumdan başka çıkışı olmadığı için bunu yaptığını söylediği de aktarıldı.

Vatikan’a ait gizli belgeleri ifşa etmekle suçlanan gazetecilerden Fittipaldi, duruşmaya girişinde yazdığı kitapla aktardığı bilgilerle işini yaptığını, bugün yine aynısını yapacağını söyledi. Yargılanan diğer gazeteci Nuzzi ise bu duruşmaya katılmadı. Monsenyör Balda’nın sorgusu yarın sabahki duruşmayla devam edilecek.

Bu arada, kısa süre önce Vatikan hapishanesinden şartlı salıverilen Monsenyör Balda, iki gün önce tekrar Vatikan Jandarması Nezarathanesi’ndeki hücresine konuldu. Angelo Lucio Vallejo Balda’nın, delilleri değiştirmeye yönelik iletişim yasağını ihlal etmesi sebebiyle tekrardan cezaevine gönderildiği belirtildi.

Davanın mart ayı sonunda kutlayacağı Paskalya Bayramı’ndan önce olması beklenmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi