20 Nisan 2024 Cumartesi

Vatikan’ın Yeni Ankara Büyükelçisi Boston’da Takdis Edildi

Papa Françesko tarafından Vatikan’ın Türkiye ve Türkmenistan’daki yeni büyükelçisi olarak 19 Mart 2016’da atanan Paul Fitzpatrick Russell’in başepiskoposluk kutsanma töreni, yaşadığı şehir olan Boston’da 3 Haziran’da yapıldı.

Töreni Katolik Kilisesi Boston bölgesi ruhani lideri Kardinal Sean O’Malley yönetti.

Törene İstanbul Ekümenik Patriği Bartholomeos’u temsilen Boston Metropoliti Methodius katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kardinal O’Malley, Metropolit Methodius’a katılımı için teşekkür etti. Kardinal O’Malley, İstanbul Fener’de uzun yıllar görev yapan Metropolit Methodius’u Boston Kilisesi’nin bir dostu olarak selamlarken törene katılanlar Metropolit’i coşkuyla alkışladı.

Vatikan Büyükelçileri, Katolik Kilisesi kanunlarına göre, Başepiskopos seviyesinde olmak zorunda. Büyükelçiler ‘Pontificia Accademia Ecclesiastica’ ismini taşıyan, kendilerini Papalık’ın hizmetinde diplomatik göreve hazırlayan kurumda eğitim aldıktan sonra çeşitli ülkelerdeki Vatikan Büyükelçiliklerinde sekreter, maslahatgüzar ya da büyükelçi danışmanı olarak hizmet ediyorlar ve daha sonra Papa tarafından büyükelçi olarak atanıyorlar. Atanma, Papalığın resmi bültenlerinde yayınlandıktan sonra, büyükelçi seçilen kişi 90 gün içinde başepiskopos olarak kutsanıp yeni görevine başlıyor.

2 Mayıs 1959’da Boston’da doğan Başepiskopos Russell, Kilise Hukuku eğitimi aldıktan sonra 1997’den bu yana Katolik Killisesi’nde çeşitli diplomatik görevlerde bulundu ve farklı ülkelerdeki diplomatik misyonlarda çalıştı. Russell, Etyopya, İsviçre ve Çin’in yanı sıra Vatikan’ın Ankara büyükelçiliğinde de çalıştı. Russel, Ankara’ya büyükelçi olarak atanmadan önce Çin’de maslahatgüzar olarak görev yapıyordu. 1971’den bu yana Vatikan ile Çin arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzarlık seviyesinde sürdüğü için Russell, 2008’den 2016’ya kadar bu ülkedeki en yüksek diplomatik düzeydeki Katolik Kilisesi otoritesiydi.

Büyükelçi Russell, törenin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında “Papa Françesko’nun bana gösterdiği bu güven için teşekkür ederim. Bu ülkelerde İsa Mesih’in tanıklığını yapma olanağına sahip olduğum için mutluyum. Papa Françesko’ya Türkiye ve Türkmenistan’daki yerel kiliseler ve halklarla ilgili sorunlarda yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Vatikan’ın yeni Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Almanca biliyor. (AGOS)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi