25 Nisan 2024 Perşembe

Venedik, Zulüm Gören Hristiyanlar İçin Kırmızıya Büründü

Dünya genelinde zulüm gören Hristiyanların durumunu vurgulamak için İtalya’nın doğal güzelliği ve mimarisiyle en ünlü şehirlerinden biri olan Venedik, kırmızı ışıklar ile aydınlatıldı.

Venedik kenti sakinleri tarafından insanlara hoşgörüyü hatırlatmak ve özellikle de Mısır’da terör saldırısına uğrayan Kıpti Hristiyanlar ile birlikte Pakistan’da başka inançlara hakaret ettiği iddiasıyla ölümle tehdit edilen Asya Bibi hatırlandı. Geçtiğimiz aylarda Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından düzenlenen duruşmada, son 9 senesini başka inançlara hakaret ettiği iddiasıyla cezaevinde geçiren Asya Bibi hakkında beraat kararı verilmişti. Asya Bibi hakkında verilen beraat kararı, Pakistanlı Radikaller tarafından yoğun bir şekilde protesto edilmişti. Protesto sırasında radikaller şiddet olaylarına karışmış ve beraat kararını veren hakimleri ölümle tehdit etmişlerdi. Güvenlik endişesi sebebiyle Bibi’nin avukatı Saiful Mulook ise kısa bir süre önce Hollanda’ya sığınmak zorunda kalmıştı.

Papa Françesko, ” Etkinlik, Dünya’nın her tarafında Hristiyanların maruz kaldığı ciddi ayrımcılık sorununa ilgiyi çekecek. Dinin dayatıldığı, şiddetli zulümlerin ya da sistematik bir şekilde İsa Mesih’in takipçilerine karşı kültürel bir baskı var” diye belirtti.

Tarihi 8 Venedik binasının, dünya çapında zulüm gören Hristiyanların durumuna karşı farkındalık yaratmak için kırmızı renkte aydınlatıldığı 20 Kasım gecesi Venedik Episkoposluğu’ndaki gençler zulüm gören Hristiyanlar için şehir boyunca yürüyüp dua ettiler. Aid to the Church in Need’in  (ACN) sponsor olduğu etkinlik, geçtiğimiz sene Roma’da bulunan Trevi Çeşmesi’nin kırmızıya boyanmasıyla gerçekleştirilmişti.

21-28 Kasım tarihleri arasında Montreal, Toronto, Paris, Barcelona, London, Sydney ve Washington gibi şehirlerdeki önemli simgesel yapılar kırmızı ışıklarla aydınlatılacak.(eun,crux)

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi