28 Mart 2024 Perşembe

Venedik’te Turistlere Yeni Yasaklar

Yerel yetkililer Venedik’i ziyaret eden turistlere, kentin kültürel mirasına zarar verdikleri için yeni yasaklar getirmeyi planlıyor. Yapılan yeni düzenlemeye göre tursitler artık kiliselerin önündeki merdivenlerde oturamayacak.

Venedik makamları şehri ziyaret eden turistler için bir takım yeni yasaklar üzerinde çalışıyor. Yetkililere göre, Venedik’in kültürel mirası “aşırı ziyaretler” yüzünden hasar görüyor. Tüm bunlara ek olarak yerli halk da istedikleri her şeyi yapan turistlerden oldukça şikayetçi. Dolayısıyla turistlerin kaldırımlarda, kilise ve katedrallerin merdivenlerinde oturmaları yasaklanacak.

Söz konusu kuralların çiğnenmesi durumunda turistlere 50 ile 500 avro arasında para cezaları kesilmeye başlanacak.

Venedik belediye başkanı Luigi Brunyaro: “Söz konusu yasalar Ekim ayından itibaren yürürlüğe girecek” açıklamasında bulundu.

Halihazırda, Piazza San Marco’daki basamaklarda ve tarihi anıtların önünde oturmak resmi olarak yasaklanmıştı.

İtalyan medyasında yazılanlara göre; turistlerin şehir içinde herhangi bir kuralı ihlal etmesi durumunda şehri terk etmeleri istenecek ve giriş yasağı konulacak.

Fakat, Venedik sakinlerinin tamamı, belediye başkanının kentteki turist sayısını azaltmayı amaçlayan politikasını desteklemiyor.

“Gruppo Aprile 25” isimli grubun aktivistlerinin lideri olan Marco Gasparinetti: “Turistler için yasakların listesi o kadar uzun ki, şehirde izin verilen hiçbir şey yok gibi görünüyor!” diyor.

Daha önce Venedik’e gelen turistlerin kafe ve restoran dışında sokaklarda yemek yemesi, kanallarda ayak ıslatmaları ve en popüler ulaşım aracı olmasına rağmen teknelerde müzik dinlenmesi yasaklanmıştı. Bunlar haricinde; yerlere çöp atmak, şehrin sokaklarında bikini ile dolaşmak ve güvercinleri beslemek de yasaklar arasında. Ayrıca Venedik’in tarihi merkezinde bisiklet sürmek de yasaklandı. Saat 8’den sonra ise sokaklarda sabahlamak, banklarda uzanmak ve kamp ekipmanları ile otostop çekmek yasak.

2017 yılında, kruvaziyer gemilerinin şehre girişi yasaklanmış fakat yasanın yürürlüğe girmesi, tüm gemilerin Marghera limanına yönlendirilmesinden sonra yani 2022 yılını bulacak gibi gözüküyor.

Venedik, dünyada turistler tarafından “en çok rağbet gören” şehirlerden biri. 2017 yılında şehir yetkilileri, turistlere davranış kurallarını hatırlatmak için şehrin ünlü tarihi ve kültürel mirasını korumaya yönelik #EnjoyRespectVenezia kampanyasını başlatmıştı. (OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi