19 Mart 2024 Salı

Vietnam’da Buda’ya Tapınmama Cezası: Dayak, Hapis ve Zulüm

Vietnam’da, Hmong Hristiyanları son zamanlarda hükümet güçlerinden gelen yoğun baskı nedeniyle ülkede barınamaz hale geldiler. Hristiyan inançlarında ısrarcı olmaları ve ülkede yaygın tek din olan Budizm’e yönelmemeleri nedeniyle Hristiyanlar dayak ve hapis gibi insanlık dışı muamelelere maruz kalıyorlar.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (International Christian Concern, ICC) konuşan Pastör Hoang Van Pa; 33 Hmong bölgesinde yaşayan Protestan’ın geçtiğimiz Kasım ayında Pha Lom köyünde hükümet güçlerinin baskısına rağmen Budizm’i kabul etmediklerini ve Hristiyan inançlarını ikrar ettiklerini ardından da aynı kişiler tarafından şiddete maruz kaldıklarını ve bazılarının hapse atıldığını ifade etti.

Polis raporuna giren olaya göre, köyde halka açık ancak, meşru olmayan bir şekilde yargılanan 33 Vietnamlı Hristiyan’ın önüne bir Buda heykeli getirildi ve Hristiyanlar bu heykele tapınmaya zorlandı, tapınmayı reddeden 33 kişi şiddet yoluyla tutuklandı ve işkence hapiste de devam etti. Bölgede yaşayanların bildirdiğine göre, Kasım ve Aralık aylarında benzer saldırılar artarak devam etti.

Disiplinlerarası Denetleme Takımı sözcüsü, Dzung’a göre Vietnam’ın Protestanlığı ülkede yasakladığını ve inancını reddetmeyenlerin sık sık benzer baskılara maruz kaldığını belirtti. 2018 yılı içerisinde 100’den fazla Hristiyan Yen Bai ve Lao Cai bölgelerinden sürüldü.

ICC’nin bölge müdürü Gina Goh; Vietnam’da oldukça yüksek oranda Hristiyan’ın olduğunu ve özellikle Vietnam Hmonglarının hükümet tarafından yoğun bir saldırı, baskı ve zulme uğradığının altını çizdi. Baskılar sadece hükümetten değil, komşulardan ve yakın akrabalardan da gelebiliyor.

“Komünist ülkelerde çoğunlukla Hristiyanlık, milliyetçi değerlere ters görülüyor ve rejime bir tehdit gibi algılanıyor” diyen Goh, Hmong Hristiyanlarının sık sık ayrımcılık, fiziksel şiddet, topraklarına el konulması ve işkenceyle hapse atılma gibi baskılarla yüzleşmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.(CD)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi