29 Mart 2024 Cuma

Vurulan Polis Memurunun Hayatını Kutsal Kitap Kurtardı

Bolivya’da göğsünden vurulan polis memuru, sol göğüs cebinde taşıdığı Kutsal Kitap sayesinde hayatta kaldı. Polis memuru, Bolivya medyasına, ‘‘Evet, bu bir mucizeydi’’ açıklamasında bulundu. 

Polisin hayatını kurtaran Kutsal Kitap, sosyal medyada yayınlandı. Mavi kapaklı Kutsal Kitap’ın ön kapağında küçük bir delik görülüyor. Arka kapaktaki çıkış deliği ise, daha büyük. Kutsal Kitap’ın bazı sayfaları da kurşun etkisiyle yırtıldı. 

Santa Cruz Suçla Mücadele Özel Gücü Başkanı olan Oscar Gutierrez, Çarşamba günü bir memurun Yapacani’de 9 mm’lik mermiyle vurulduğunu açıklayarak, ‘‘Mermiyi durduran Kutsal Kitap’tı’’ dedi.

Saldırı sırasında yara almayan polis memuru, rutin testlerin yapılması için Santa Cruz Hastanesine götürüldü ve yakında işine geri döneceği öğrenildi.

Yapacani’deki çatışmalar, askeri darbenin ardından Meksika’ya kaçan eski devlet başkanı Evo Morales’in ardından şiddetlenmeye başladı. Protestolar ülke geneline yayıldı. Geçici devlet başkanı Jeanine Anez ve yeni kabilesinin yemin töreninden kısa bir süre sonra Başkent La Paz’da protestolar başladı. Şiddetli çatışmalar doğu bölgesinde yer alan Yapacani de dahil olmak üzere diğer şehirlere yayıldı.

Yapacani’de vurulan polis memuru, saldırı sırasında şehrin ana yolunu açmaya çalışıyordu. Gutierrez, ‘‘Kullanılan silahların Bolivya polisinden çalındığını biliyorum’’ dedi. Protestocuların kullandıkları göz yaşartıcı gazı da güvenlik güçlerinden çaldıklarına inanılıyor. (CHL)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi