29 Mart 2024 Cuma

Yaratılış Bölümü Nogay Diline Çevrildi

2011 yılında Nogay diline çevrilen İncil’den sonra, Yaratılış bölümü Nogay diline çevrildi.

İncil Tercüme Enstitüsü Eski Anlaşma’daki bölümlerin çevirilerine de başlamaya karar verdi. 2005 yılında Enstitü Eski Anlaşma kitaplarından Rut, Ester ve Yunus bölümlerinin tercümesini yayınladı.

Nogay diline çevrilen Yaratılış bölümü, insanlara dünyanın yaratılışını, Yahudilerin tarihini, Nuh’un gemisi ve Kutsal Kitap’ta yer alan karakterler hakkında kendi dillerinde bilgi sahibi olma fırsat veriyor.

Daha önce, 19. yüzyılın başında, Yaratılış bölümünün  ve Zebur kitabının Kıpçak diline çevirisi yapılmıştı. Ancak bu eski çeviriler şuan kullanılan modern Nogay diliyle pek uyumlu olmadığı için okuyucular anlamakta zorluk çekiyor.

Çeviriler İbranice metinleri temel alarak yapılmış. Çeviri bittiğinde, şehirde ve kırsal kesimde anlaşılabilirliği test edildi.

Yetkililer Nogay dilindeki bu çevirilerin sadece yaratılış bölümüyle kalmayacağını en kısa sürede bütün Eski Anlaşma’nın çevirisinin de yapılacağını söyledi. (Olga Daşcinscaia)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi