25 Nisan 2024 Perşembe

Yeruşalim’de Hristiyanlara Karşı Duvar Yazıları

İsrail polisi, Yeruşalim’de bulunan Katolik Benedikten Manastırı’nın duvarlarında ve bir Rum Ortodoks Okulu’nun kapısında Hristiyanlık karşıtı yazılar üzerine soruşturma başlattı.

İbranice duvar yazılarının daha önce Hristiyanlık karşıtı yazılarla benzerlik taşıdığını söyleyen İsrail polisi, Davut Yıldızı ve kan lekeli kılıçların çizildiğini belirtti.

Benedikten Manastırı, Yeruşalim’in eski şehir dışında eski Siyon yamaçlarında bulunuyor. Manastıra yapılan önceki saldırılarda Manastır içindeki tahta haçlar ve mobilyalar ateşe verilmişti. Bu olayın ardından, 18 yaşından küçük iki İsrailli genç tarafından Celile Denizi’ne yakın bir kiliseyi kundaklamak üzerindeyken yakalandılar ve Manastır’a da zarar verdiklerini açıkladılar.

Kutsal Topraklar Katolik Episkoposlar Kurul Başkanı Wadia Abu Nasser, “Hükümetin verdiği sözlere rağmen, bu olaylar olmaya devam etti. Bu saldırıların hepsini saysaydık, yüzlerce saldırı sayardık.” dedi ve saldırıların faillerinin bulunması için İsrailli yetkililerin çaba göstermediğini öne sürdü.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu bir toplantı sırasında, “ Bu gibi kınama olayları hiçbir yerde yok. İsrail, Hristiyanların ve diğer inançlardan olan insanların özgürce inançlarını yaşayabildikleri ve Hristiyan nüfusunun gittikçe arttığı tek Orta Doğu ülkesidir. Polis bu olayların sorumlarını bulmak için çalışıyor.” dedi. (BA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi