26 Nisan 2024 Cuma

Yunanistan pazarlığı 17 saat sürdü

yunanistanAvrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Bugün bir tek hedefimiz vardı. Bir anlaşmaya varmak. 17 saat süren pazarlık sonucunda uzlaştık” dedi.

Tusk, Brüksel’de Yunanistan‘la ilgili düzenlenen Avro Bölgesi liderler zirvesi çıkışında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan‘a desteğin devam edeceğini söyleyen Tusk, tek hedeflerinin bir anlaşmaya varmak olduğunu ve 17 saat süren pazarlıklar sonucunda uzlaşıldığını söyledi.

Tusk, anlaşmanın Yunanistan parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğine dikkati çekerek, “Avrupalı ortaklar destek sağlayacak. Bu ilerlemeyi veYunanistan‘ın yapıcı tavırını mutlulukla karşılıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de “meşakkatli” bir anlaşmanın sonuçlandığını belirterek, “Biz sonuçtan memnunuz” dedi.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ise zirvede en önemli konunun “güven” olduğuna dikkati çekerek, “Reformlar, borçlar, finansman gibi bütün konuları tartıştık. Bir anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

Yunan parlamentosunun birçok yasayı geçirmesi gerektiğine işaret eden Dijsselbloem, “Salı ve Çarşamba günü Yunanistan tüm anlaşmayı parlamentoda onaylamalı” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi