19 Mart 2024 Salı

Yunanistan’da 15 Yaşından İtibaren Cinsiyet Değiştirilebiliyor

Yunan hükümeti 15 yaşından itibaren cinsiyet değiştirmeyi yasallaştırdı.

Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesi üzerine Rum Ortodoks Kilisesi Kutsal Sinod: “Yeni cinsel değişim yasası aile kurumuna tamamen karşıdır ve insanlığın kimliğini yok etmiştir” açıklamasına yer verdi.

Yunanistan Başepiskoposu; “Kilise bu konularda sağlam bir duruş sergiliyor. Üzgünüm çünkü açlık, yoksulluk gibi birçok sıkıntımız varken bizler böyle şeylerle uğraşıyoruz. Çocuklarımıza işkence yapılmasını istemiyoruz. Büyüdüklerinde bize ne söyleyecekler kim bilir?” dedi.

Hristiyan din adamları Yunan hükümetine diğer Avrupa ülkelerinin etkisinde kaldığından dolayı kızgınlar.

Hristiyan din adamları, “Siyasal elit olarak adlandırılan bu dar görüşlülük, farklı geçmişi ve gelenekleri olan ülkelerden üst üste her şeyi kopyalamaktan kendi özümüzü kaybetmemize sebebiyet verecektir” açıklamasında bulundular.

Gortyn Büyükelçisi Jeremic, yasanın referandumunun yapılması gerektiğini belirtirken yasanın kabulü, iktidar ile kilise arasındaki sorunları da gündeme getirmiş oldu. Hristiyanlara konuyla ilgili  fikir beyan etme fırsatı tanınmadı.

Yönetim kurulundan gelen açıklama, “Biri kiliseye karşı hakaret edip laf attığında onlara sınırsız söz hakkı tanınıp gereken önlemlerin alınması için yasal işlem başlatılabiliyor. Fakat kilise görüş bildirdiğinde söz konusu görüşler yasal kararlara dahil edilmiyor.” İfadeleri yer aldı.

Yunan Parlamentosu, 10 Ekim tarihinde 15 yaşından itibaren cinsiyet değiştirmeye izin veren bir yasayı onaylamış oldu.

Rus Ortodoks Kilisesi 15 yaşından küçük çocukların cinsiyet değiştirmesi hakkındaki Yunan kanununu; Tanrı’nın önünde suç ve halka ihanet olarak nitelendirdi.(cnl.news, newsru/Olga Daşcinscaia)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi