29 Mart 2024 Cuma

Yunanistan’da Anastasi Konferansı Yapıldı

Yunanistan’ın Selanik şehrinde Anastasi konferansı adı verilen ve gençlerin çoğunlukta olduğu bir konferans gerçekleştirildi. Orta Doğu’dan gelen birçok Hristiyan birlikte Diriliş Bayramı’nı kutladı.

Moldova, İran, Nepal, Afganistan, Kanada, Kore ve Çin gibi 23 farklı ülkeden gelen toplam 226 Hristiyan beş gün boyunca Doğuş Bayramı’nı, Orta Doğu’dan ve Batı’dan gelen imanlılarla, tek bir aile olarak kutladı. Konferansın her seansında farklı ülkelerden gelen birçok pastör vaaz verirken önderler, aile olma konusu üzerinde durarak, Kutsal Kitap’taki farklı noktalara değindiler.

Farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen önderler ve gençlik hizmeti sorumluları hizmetlerini tanıttılar. Orta Doğu’nun birçok yerinde yapılan hizmetler tanıtıldı. Herkes merak ettiği grup çalışmasına katılarak yapılan hizmetler hakkında daha çok bilgi edindi. Bu zamanda sadece konferansı düzenleyenler değil, katılanlar da kendini tanıtıp hizmetlerinden bahsetti.

Konferansın ikinci günü ise, toplantıdan sonra Kutsal Kitap dağıtmak için sokaklara çıkıldı. Gruplar halinde otobüslere binildi ve her otobüs Selanik’in farklı bir bölgesine gitti. Gittikleri yerde önce her bir Kutsal Kitap’ın arasına bir ayraç yerleştirildi ve poşetlerin içine koyulup dağıtıma hazırlandı. Kutsal Kitap’ın arasına koyulan ayraçta ve Kitap’ın koyulduğu poşetlerin üzerinde, bu hizmeti yapanların Yehova Şahidi olmadığı yazıyordu. Bunun nedeni ise, Yunanistan’daki Hristiyanlar’ın, Protestanlar’ı Yehova Şahidi sanmasıydı.

Kitaplar bu şekilde hazırlandıktan sonra insanlar gruplara ayrılıp dağıtıma çıktı. Dağıtımda apartmanların kapısı çalınıyor, eğer açan olursa apartmanın içine girip daire daire kitaplar dağıtılıyordu. Eğer kapıyı açan olmazsa, posta kutularına bırakılıyordu. Bu hizmet, konferansın ikinci ve dördüncü günü olmak üzere iki defa gerçekleşti.

Cuma akşamı verilen vaaz, İsa Mesih’in çarmıha gerilmesi hakkındaydı. Sonrasında herkese birer mum dağıtıldı ve hep birlikte dua edilip mumlar üflendi. Pazar günü ise öğle yemeği daha çok şölen havasında gerçekleşti. Hep birlikte İsa Mesih’in dirilişi kutlandı.

İsrail’den gelen Miqedem adlı tapınma grubu,Kutsal Kitap’taki ayetlerden yola çıkarak yazdıkları ve kendi albümlerinde yer alan İbranice ilahileri seslendirdi.

Konferansın son akşamı ise hizmet eden herkese teşekkür edildi, birlikte Rab’bin Sofrası paylaşıldı ve son konuşmalar ile kapanış yapıldı. Salı sabahı birlikte yapılan son kahvaltı ile konferans bir kez daha bir araya gelmek dilekleriyle sona erdi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi