29 Mart 2024 Cuma

Yunanistan’da Orman Yangınında Ölü Sayısı 80’e Yükseldi

Atina’nın yaklaşık 20 kilometre kuzeydoğusundaki Penteli ve Rafina bölgelerinde başlayan ve kısa sürede ormanlık araziden meskun mahallere sıçrayan yangınlar, Yunanistan tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birine yol açtı. Son açıklanan bilgilere göre, yangınlarda 80 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlarda ayrıca 180’i aşkın kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 11’nin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bosna-Hersek ziyaretini yarıda kesen Başbakan Çipras ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Yunanistan Avrupa Birliği’nden yangını söndürmek için yardım isterken, bölgede olağanüstü hal ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan Başbakanı Çipras’ı arayarak “Yardıma hazırız” mesajı verdi.

Batı Attika ile Korinthos arasındaki Kineta bölgesinde öğle saatlerinde şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın, Kineta’nın Galini, Panorama ve Marula yerleşim alanlarını sarınca itfaiye, bölge sakinlerinin evlerini terk etmelerini istedi.

Bölgede, binlerce dönümlük çam ormanının yanı sıra 30’dan fazla ev, bir otel ve hayvancılık tesisleri kül oldu. Yangın Atina-Korinthos karayoluna ulaşınca yol trafiğe kapatıldı. Bu arada, Attika’nın doğusunda bulunan Mati, Neos Vuças, Rafina ve Ntaou Pendelis sayfiye yerleri alevlere teslim oldu. Büyük bir hızla ilerleyen yangın, yerleşim yerlerini sarınca bölge sakinler evlerinden tahliye edilerek deniz kenarına taşındı. Mahsur kalanlara yardım etmek üzere birçok gemi yardıma koştu.

77 KİŞİ ÖLDÜ, 180’İ AŞKIN KİŞİ YARALANDI

İtfaiye Teşkilatından alınan bilgiye göre, yangınlarda 77 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlarda ayrıca 180’i aşkın kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 11’inin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Ölenler arasında çocuklar da bulunuyor.

Ölen ve yaralananların çoğunun Atina’nın kuzeydoğusundaki Mati adlı yazlık kasabada kalanlar olduğu belirtiliyor. Ölenlerin çoğu yangına evleri ya da araçlarının içindeyken yakalandı. Yangından kaçarak Rafina Limanı’na ulaşan yüzlerce kişi, Sahil Güvenlik botları ve özel feribotlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Sahil köylerinde alevlerin yaklaşmasından korkarak paniğe kapılan yüzlerce kişi denize koştu.

Mati bölgesinde ise evlerin yüzde 90’ı kül oldu. Nea Makri Belediye Başkanı, yangının Ayia Marina yerleşim yerine girdiğini açıkladı.

ATİNA VE ÇEVRESİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Bosna Hersek’e yapacağı resmi geziyi, operasyonu koordine etmek için yarıda kesen Başbakan Aleksis Çipras itfaiyecilerinin işinin ‘çok zor’ olduğunu söyledi. “Bu Yunanistan için zor bir gece” diyen Çipras ” Yangını kontrol etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Atina ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi