25 Nisan 2024 Perşembe

Yüzlerce Mülteciyi Boğulmaktan Kurtardı

İspanyol bir rahip, gemisiyle zulümden ve insan kaçakçılarından kaçmaya çalışan mültecileri kurtarıyor.

İspanyol Peder Alberto Gaton, zulümden kaçan mültecilerin yüzde 70’inin Hristiyan olduğunu ve İspanyol Frigate Navarra gemisiyle kurtardıklarını söylüyor. Peder Gaton, Eylül 2016 ile Ocak 2017 arasında ekibiyle yaklaşık 3 bin kişiyi kurtardıklarını belirtti. Akdeniz’den üzerinden gelen mültecileri kurtarmak amacıyla Avrupa Birliği’nin Akdeniz’deki kaçakçılık operasyonlarının bir parçası olarak çalıştı. Sofya Operasyonu adı altında gerçekleşen kurtarma operasyonlarında 208 deniz subayının çalıştığını söyledi.

CNA’e göre, Peder Gaton kurtarılan binlerce kişinin mutluluğunu gördüğünü belirtti. “Ülkelerindeki zulümden kaçanların yüzde 70’i Hristiyan” diye açıklayan Peder Gaton, Akdeniz’de insan kaçaklığı yapan mafyaların denizde kaderlerine terk edilen insanları kurtarmak için deniz kuvvetleriyle işbirliği yaptıklarını açıkladı.

Gaton, mülteci kurtarma operasyonunda denizde olanları kurtarmak için her zaman hazır bulunacaklarını, çünkü onların Avrupa kıyılarına ulaşmayı umarak Afrika’dan gelen ve ne yazık ki çoğu zaman yolcuklarının denizin dibinde biten yoksul halklar olduklarını ifade etti. Fırtınaların her an patladığını ve yüzlerce kişinin Akdeniz’i sandallarla geçmeye çalıştığını söyledi.

İlk kurtarma operasyonundan bahseden Peder, gemiye aldıkları insanların dans etmeye başladıklarını çünkü kimsenin ölmemiş olmasını “büyük bir mucize” diye nitelendirdi. Kurtarılanların arasında küçük çocukların, hamilelerin v yeni doğum yapmış çok fazla kadının olduğunu da ekledi. Operasyon ekibinin hasta olan mültecilerle özel olarak ilgilendilerini söyledi.

Zulümden kaçan birçok pastörle karşılaştığını ve beraber dua ettiklerini sözlerine ekledi. Bu zamanlarda Frigate Navarra gemisinde çalışan ekibin ve kurtarılan mültecilerin imanlarının arttığını, birçoğunun ilk Komünyonlarını (Rabbin Sofrası) gemide aldıklarını belirtti.(BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi