25 Nisan 2024 Perşembe

Zambiya’da, Hristiyanlığın 125. Yılı Kutlandı

Zambiya’da, Hristiyanlığın kabulünün 125. yılı kutlandı.

Lusaka Başepiskoposu Telesphore Mpundu, ülkenin başkentinde yapılan törende, “İnancınızı başkalarıyla, ailelerle ve geniş zümrelerle paylaşın. Paylaşılmayan inanç büyüyemez ve küçük kalır. Paylaşılan inanç ise çoğalır” ifadelerini kullandı.

Zambiya Başepiskoposu Julio Murat, Batı ülkelerine tanık olma vaktinin geldiğine şu sözlerle dikkat çekti: “Zambiya’da kilise büyüdüğü için şimdi dünyanın bir çok yerine misyoner göndermenin zamanı geldi”.

Yapılan Kutlamada Kilisenin Faaliyet Çeşitliliğine Odaklanıldı

Peder Stanley Lubungo, “Bugün atalarımızın iman alevlerini taklit ederek inancı canlı tutmalıyız” dedi. Peder Lubungo, bunun sadece seminerler, inanç çalışmaları veya muazzam ayinlerin dışında atalarının iman alevi içinde muhtaç olanların hizmetinde yol gösteren hayatlarının da aranmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Peder Lubungo, Hristiyanlık inancının bu şekilde toplumda umudun bir işareti haline geleceği ile sözlerini sonlandırdı.

Zambiya Başkan Yardımcısı Inonge Wina, eğitim ve sosyal destek çalışmaları nedeniyle kiliseye övgüler yağdırdı: “Kilise toplumsal hizmetlerin sunumunda sınırlı kalmayarak, kalkınma için de hükûmetle güçlü ve güvenilir bir ortak oldu” dedi.

Zambiya hükûmeti ve Kilise ile her zaman yan yana görünmese de, her iki tarafında benzer amaçlar içinde olduğu fark etti. Ocak ayında hükûmet ve kilise arasında yapılan bir işbirliğinde, kabilelerle mücadelenin yanı sıra hükûmet ve kilise arasında daha fazla iletişim ihtiyacının olduğu vurgulandı.

Zambiya’da, Cizvitler ve Fransiskenler ülkenin güneyinde inanç yayma hizmetini başlatırken, Beyaz Babalar ise ülkenin kuzeyine yerleşmişti. (K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi