25 Nisan 2024 Perşembe

Zihinsel Hastalığı Olan Hristiyanlar İçin Tele-Dua Servisi

‘Ulusal Katolik Engelliler Ortaklığı’ (National Catholic Partnership on Disability), ‘Zihinsel Hastalık Farkındalık Haftası’nda zihinsel rahatsızlığı olanlara, ailelerine ve arkadaşlarına, toplumsal ve manevi destek sunma amacıyla bir telekonferans dua programı düzenledi.

Telekonferans’ın organizatörü ve NCPD’nin Zihinsel Rahatsızlık Konseyi kurucu üyelerinden Connie Rakitan Çarşamba günü CNA’ya verdiği demeçte, “Amacımız zihinsel hastalıktan muzdarip olan bireyler ve yakınları için dua etme fırsatı sunmak ve güven vermek” diye belirtti.

3 Ekim’de hizmete giren dua programı ilahilerle başlarken manevi destek alan gruba huzur duasına eşlik etmeleri için “Tanrın senin inayetinle yapabileceklerim için bana cesaret ver; ayırt edebilmek için ise bilgelik” çağrısında bulunuldu. Telekonferans dua programında dikkat çeken diğer önemli bir nokta ise, katılımcılara yüksek sesle düşüncelerini ifade edebilmeleri adına verilen uzun zaman oldu. Kutsal Kitap okumasıyla devam eden konferansın bitiminde, depresyon, obsesif-kompülsif bozukluk, kaygı ve diğer zihinsel rahatsızlıkları olanlar için dualar edildi.

Rakitan, “Zihinsel rahatsızlıktan etkilenen herkesin – bireyin, ailenin, arkadaşlarının, hizmet sağlayıcıların, bakıcıların – daha fazla merhametli ve daha az damgalanmış olmasını umuyoruz” dedi. Ayrıca, “Kilisede ve kamu sektöründe politikacıların adalet ve katılım sorumluluğuna duyarlı olduklarını” dile getirdi. “Maneviyat, bir kilisede ifade edildiği gibi, insanların iç kaynaklarını keşfedip derinleşebilecekleri ve Tanrı ile birlikte Tanrı halkıyla olan ilişkilerini bulabileceği bir yer” diye belirtti.

NCPD’nin Zihinsel Rahatsızlık Konseyi, ABD’li psikologların engellilerin haysiyetini onaylayan bir bildiri yayınlanmasının ardından yaklaşık dört yıl sonra 1982 tarihinde kurulurken, Zihinsel Hastalıklar Konseyi ise 2006’da kurulmuştu. Konsey, zihinsel rahatsızlığı olanlar ile birlikte çalışmayı amaçlayan eğitimler, web seminerleri ve çeşitli seminerler sunmaktadır. Konsey aynı zamanda halkın zihinsel hastalıkları anlamada anlayışını değiştirmeyi ve ilgili halkın ve Kilise politikasının gelişimine rehberlik etmeyi umuyor.(K CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi