29 Mart 2024 Cuma

Zimbabve’deki Krize Kilise Desteği

Zimbabve’deki kilise, şiddetli açlıkla boğuşan ülkede ailelerin umutsuz çığlıklarına sessiz kalınmamasını istedi. Bu arada, İngiltere Katolik yardım kuruluşu olan CAFOD, muhtaç halka yardım sağlıyor.

CAFOD Yardım Kuruluşu’nun Zimbabve Temsilcisi Verity Johnson, ‘‘Zimbabve’de korkunç bir yıl, kuraklık ve fırtınanın birleşimi sonucunda hasattan verim alınamadı. Bu durum halk üzerinde korkunç bir ekonomik krize neden oldu’’ dedi.

Başkent Harere’den de bahseden Johnson, Zimbabve’deki kiliselerin çeşitli seviyelerde aktif olduğunu belirtti. Hükümet ve kilise önderlerinin birlikte çalıştığına ve Zimbabve’deki krize müdahale çağrısında bulunulduğuna değindi.

Verity, her şeyini kaybeden insanlara gıda yardımı sağlandığını belirtti. Ayrıca su kaynaklarının yenilenmesine ve yaklaşmakta olan tarım sezonu için yeni tohumların ekilmesine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

CAFOD, yaklaşık 50 yıldır Zimbabve’de hizmet veriyor. Bazı bölgelerde barajlar tamir ediliyor. Ancak suya erişimi olmayan ve kurak alanlarda bulunan insanlar gıda eksikliğinden dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. 

Kuraklık ve iklimsel değişiklikler ülkede yaşanan çoğu sorunun nedeni. Verity, ‘‘Zimbabve iklim değişikliğinden kesinlikle etkilenmiş durumda. Halkın % 70’inin kendi gıdalarını yetiştirdiği ülkede hava daha sıcak ve yağışlar daha az’’ dedi.(vaticann)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi