29 Mart 2024 Cuma

Zirve Yayınevi Davasında Cezalar Onandı

12 yıl önce Malatya’da Zirve Yayınevinde katledilen Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesi olayı ile ilgili Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016 yılında verdiği ‘3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onaylandı. Ancak üç kişinin misyonerlik yaptıkları için vahşice öldürüldükleri olayı terör eylemi’ olarak kabul etmedi.

Cinayetten 9 yıl sonra karara bağlanan davada sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 30’ar yıl hapis ve ‘Nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan ise 9 yıl 9’ar ay hapis cezası verdi.

Yargıtay’ın kararına göre, Zirve Yayınevi katliamı yargı tarafından terör suçu olarak görülmediği için sanıklar ölene kadar cezaevinde kalmaktan kurtuldu ve 36 yıl hapis yatarak tahliye olma imkanına kavuştu.

NE OLMUŞTU?

Malatya’da Niyaz-i Mısri Mahallesi Ağbaba İşhanı’nın üçüncü katındaki Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, 8 Nisan 2007’de boğazları kesilerek öldürülmüştü.

Cinayetlerin işlendiği gün yayınevine giden polisler, zanlılar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım’ı olay yerinde yakalamıştı. Yayınevinin penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın ise İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığı ‘tasarlayarak öldürme suçundan’ üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklara, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 30’ar yıl, ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan da 9 yıl 9’ar ay hapis cezası verilmişti.

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi