29 Mart 2024 Cuma

1 Mayıs’ta ‘‘Kilise’nin Annesi Meryem’’ Anması Gerçekleştirilecek

ABD Episkoposlar Birliği Başkanı Başepiskopos Jose Gomez, tüm ABD episkoposlarını 1 Mayıs’ı Meryem Ana’ya adamaya davet etti.

Los Angeles Başepiskoposu Gomez, 22 Nisan’da tüm ABD epikoposlarına gönderdiği mektupta Marian kutlamasının ‘Kilisenin Annesi Meryem’ adı altında yapılacağını belirtti. Ülkenin tüm episkoposlarını 1 Mayıs saat: 12.00’de duaya katılmaya davet etti.

Başepikopos Gomez, ‘‘Kilise olarak her yıl, Mayıs ayı boyunca Tanrı Annesi’nin özel şefaatini aramaktayız. Bu yıl, küresel salgının etkileriyle yüz yüze geldiğimizde Meryem Ana’nın yardımına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz’’ ifadelerine yer verdi. Gomez, ‘‘Kanada Katolik Episkoposlar Birliği liderliğinde yapılan görüşmeye dayanarak, USCCB Yürütme Komitesi, 1 Mayıs 2020’yi Meryem Ana’ya adamak için ABD episkoposları bir araya gelerek onayladı ve ‘Kilisenin Annesi, Meryem’ adı altında yapılmasına karar verildi’’ dedi.

İtalya epikoposları ise, 20 Nisan’da kutsama talebinde bulunan 300’den fazla mektup aldıktan sonra, kendi ülkelerinde de gerçekleştirileceğini açıkladı.

‘Kilisenin Annesi, Meryem’ unvanı, 2. Vatikan Konseyi’nde Papa 6. Paulus tarafından verildi ve 2018 yılında kilisenin ayin takvimine eklendi.

Papa Françesko, Pentikost’tan sonraki pazartesi gününün Kilise’nin Annesi Meryem olarak kutlaması gerektiğini açıkladı. İlahi Tapınma Cemaati Başkanı Kardinal Robert Sarah, yeni uygulamanın Marian sevgisinde büyümeyi teşvik edeceğini söyledi. 

2018’de Başepiskopos Gomez, ‘‘İsa Mesih, ölümden dirilip cennete yükseldiğinde, Meryem Ana Kilisesi’nin kalbi oldu’’ ifadelerine yer vermişti.

Başepikopos ayrıca koronovirüsle mücadele ettiğimiz şu zamanda Meryem Ana’nın şefaatini dileyebileceğimize değinerek, ‘‘Bu anma, kiliseye savunmasızların korunması ve hastalığın iyileşmesi için dua fırsatı vermekle beraber, virüsle mücadele eden çalışanlara da bilgelik fırsatı sağlayacaktır’’ dedi.

Gomez, episkoposlara yazdığı mesajda, ‘‘Bu paskalya döneminde dirilmiş olan Rabbimizle birlikte, özellikle koronovirüs salgınından etkilenen herkes için şifa ve güç sağlayacağını düşünüyoruz’’ ifadelerine yer verdi. (catholicnews)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi