29 Nisan 2024 Pazartesi

‘Youth With A Mission’ Görevlileri Otobüs Kazasında Hayatını Kaybetti

Youth With A Mission (YWAM) üyesi 11 genç temsilci, Cumartesi günü Tanzanya’nın Arusha kenti yakınlarında meydana gelen birden fazla aracın karıştığı trajik bir trafik kazasında, aralarında otobüs şoförünün de bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Youth With A Mission tarafından Pazar sabahı kazayla ilgili yaptığı güncellemede, “Tanzanya’da sabah vakti ve trajik trafik kazası sonucunda üç değerli kardeşimizin daha hayatını kaybettiğini teyit etmekten derin üzüntü duyuyoruz. On bir arkadaşımız şu anda İsa ile birlikte. İkisinin hastanedeki durumu hâlâ kritik” şeklinde belirtildi. Kuruluş olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek olaydan etkilenen ailelere, arkadaşlara ve ekip üyelerine başsağlığı dileyerek, “Bir oluşum olarak, bu trajediden etkilenen herkesin, ailelerinin ve topluluklarının etrafında birleşiyoruz. Ortaya çıkan tüm acil mali ve duygusal ihtiyaçları karşılamak için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Görsel kaynak:(Youtube/Wasafi Media)

Güvenlik nedeniyle, ölen görevlilerin isimleri ve uyrukları gizli tutulan kazada, YWAM, hayatını kaybeden ya da durumu kritik olan kişilerin aileleriyle irtibata geçme sürecinde olduğunu ve gelişmeler oldukça bilgi vereceğini açıkladı.

YWAM liderlerini ve gönüllüleri taşıyan iki otobüsten biri ciddi ölçüde hasar görürken, diğeri güvenli bir şekilde Arusha’daki YWAM kampüsüne geri döndü. Birkaç kişinin durumunun kritik olduğu ve yerel hastanelerde tıbbi yardım aldıkları bildirildi.

Xinhua haber ajansına göre, kazada aralarında üç yabancının da bulunduğu en az 15 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı. Dört aracın karıştığı çarpışma, Arusha’nın Ngaramtoni bölgesinde bir kamyonun şüpheli fren arızasına bağlandı. (Christian Today,YWAM)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi