20 Nisan 2024 Cumartesi

Gençlerin Kutsal Kitap’ı Yaşamlarının Bir Parçası Olması İçin Yardımcı Olacak Beş Yol!

Gençlerin Kutsal Kitap’ı yaşamlarının bir parçası olması için yardımcı olacak beş yol!

Bu ayın başlarında ABD’de yayınlanan LifeWay araştırma raporunda, gençlerin yetişkinliğe geçtikçe inaçlarını koruyan ilk 10 faktörden birinin düzenli İncil okuma alışkanlığı olduğu belirtildi. Bu rapor, Kutsal Kitap’ı gençler arasında ‘ruhsal sağlığın’ en önemli göstergesi olarak tanımlıyor.

Kutsal Kitap okumanın genç insanlar üzerinde böyle bir etkisinin olması hiç de şaşırtıcı değil. Kutsal Kitap gerçekten bizim için Tanrı’nın Sözü ise, Ruh’un bizi yaşamımızın ilk yıllarından bu yana şekillendirdiği bir araç olması da oldukça normal.

10 yaşın altındaki iki çocuğun ebeveyni olan yazar Ed MacKenzies , çocuklarının İncil ile etkileşime girmesine yardımcı olmak için daima farklı yollar keşfettiğini belirtti. Şimdiye kadar bulduğu beş yol ise şöyle:

1.Tanrı’nın İncil aracılığıyla bize seslendiğini vurgulayın.

Mezmurlar’da, Tanrı yasası ‘binlerce altın ve gümüş parçadan daha değerli’ (Mezmurlar 119: 72) olarak belirtilmiştir. Bu nedenle çocuklarımızın İncil’in Tanrı’nın sözü olarak, son derece değerli olduğunu anlamaları önemlidir. Bu, onun insana yakın yönünü görmezden geldiğimiz anlamına gelmez. Daha çok zihinlerimizin ve kalplerimizin biz okurken Tanrı’dan geleni duymaya açık olduğu anlamına gelir.

 2.Gençlerin İncil’in bir bütün olarak uyumunu anlamalarını sağlayın.

 Yazar Rachel Turner’in , Podcast’ta ‘Tanrı ile Birlikte’  isimli röportajında da açıkladığı gibi, çocuklara küçüklükten beri İncil’in ‘bütünsel hikayesi’ hakkında genel bir bakış açısı verilmesi önemlidir. Detaylar, onlar olgunlaştıkça verilebilir. Ancak başlangıçta Kutsal Kitap’ın nasıl bir bütün olduğuna ilişkin genel bir  bilgi verilmesi, çocukların okuduğu farklı pasajları anlamalarına yardımcı olacaktır.

3.İncil’i bir aile olarak birlikte okuyun.

 Ailenizin ibadet veya bağlılıklarının bir parçası olarak, Kutsal Kitap’tan bir ayet, bir pasaj hatta bir bölüm okuyun..

4.Çocukların Kutsal Yazılar ile kendi kendilerine etkileşimine yardımcı olun.

Bu günlerde çocuklar için, onların seviyesine inerek Kutsal Kitap kaynaklı yazılmış birçok kitaba ulaşabiliriz. Bu bizim için büyük bir bereket. Luke’un Hikayesi, Lego İncil gibi kitaplar çocukların oldukça ilgisini çekiyor. Bu kitapları edinin ve çocuklarınızı bunları okumaya teşvik edin.

5.Kutsal Kitap’tan anahtar ayetleri ezberleyin.

Bu, maalesef pek çok evde olmayan bir uygulama. Ancak Kutsal Yazıların kalpteki kısımlarının korunması, Tanrı’nın sözü olarak değerini yansıtır. Bu nedenle aile olarak bazı ayetleri geri dönerek hatırlayın ve birlikte ezberlemeye çalışın.

Ed Mackenzie  (Steve Emery-Wright ile ) of ‘Networks for Faith Formation: Relational Bonds and the Spiritual Growth of Youth’ (Wipf&Stock, 2017), İnanç Oluşturma Ağları: İlişkisel Bağlılıklar ve Gençliğin Ruhsal Büyümesi ‘ isimli kitabın yazarıdır.  

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi