25 Nisan 2024 Perşembe

16 Yaşındaki Hristiyan Çocuk, Saldırıya Uğradı

Doğu Hindistan’ın Bihar eyaletinde asitli saldırıya maruz kalan 16 yaşındaki Hristiyan çocuğun vücudunun yüzde 60’ından fazlası yandı. Aile, çocuğun yerel bir kilisede lider olması ve yaşadıkları bölgenin Hristiyan karşıtı duygulara sahip olması nedeniyle saldırının Hindu milliyetçileri tarafından yapılmış olabileceğini belirtti.

ABD merkezli zulüm gözlemcisi Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Nitish Kumar isimli kurbanın sabahın erken saatlerinde pazara gitmek üzere evinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra asitli saldırıya uğradığını bildirdi.

Raja Davabi, kardeşinin evden çıktıktan hemen sonra, vücudunun her yerinde oluşan yanıklar nedeniyle çığlık atarak çevredekiler tarafından geri taşındığını söyledi. Davabi, ‘‘Korkunç bir sahneydi. Kardeşime bakarak çığlık atmaya ve ağlamaya başladım. Çok acı çekiyordu ve yapabileceğim tek şey onu ellerime sararak acısını paylaşmaktı’’ dedi.

Çocuk ilk yardım tedavisi için yakınlardaki bir kliniğe götürüldü ve ardından eyalet başkenti Patna’daki özel bir yanık ünitesine nakledildi. Saldırganların kimliği belirlenmedi, ancak kurbanın ailesi ve yerel Hristiyan cemaati olayın arkasında köydeki Hristiyan karşıtı eylemcilerin olduğunu düşünüyor. Evlerinde düzenli olarak ibadet zamanı düzenleyen aile, iki yıl önce Hristiyanlığı benimsedi. Saldırıya maruz kalan Nitish ve erkek kardeşi, kilisede hizmet ederek, günlük dua toplantıları düzenliyordu.

Kurbanın babası Bhakil Das, ‘‘Bunun neden oğlumun başına geldiğini ve kimlerin yapmış olabileceğini anlamıyorum. Kimseye zarar vermedik, oğlumun durumunu görünce yüreğim acıyor’’ dedi.

Hristiyanlar Hindistan nüfusunun yaklaşık yüzde 2,5’ini oluşturuyor. Hindistan, Hristiyanların en çok zulüm gördüğü Open Doors’un 2021 Dünya İzleme Listesinde 10. sırada yer alıyor. ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu (USCIRF), ABD Dışişleri Bakanlığı’nı Hindistan’ı ‘sistematik, süregelen, korkunç din özgürlüğü ihlallerine’ karıştığı veya bu ihlalleri hoş gördüğü için Özel Endişeli Ülkeler listesine eklemesini istedi.

Evangelical Fellowship of India tarafından hazırlanan rapora göre, Hristiyanlara yönelik 145 vahşet vakası gerçekleşti. Raporda, ‘‘Ayrıntıları verilen şiddetin kendisi cinayetten kiliselere saldırılara, asılsız delillere, polis dokunulmazlığına ve artık normalleşen sosyal dışlanmaya kadar uzanıyor’’ ifadeleri yer aldı.

Open Doors ise, ‘‘Hindu aşırılık yanlıları, tüm Hintlilerin Hindu olması gerektiğine ve ülkenin diğer dinlerden kurtulması gerektiğine inanıyor. Bu amaca ulaşmak için şiddete yöneliyorlar, özellikle Hindu kökenli Hristiyanları hedef alıyorlar. Hristiyanlar ‘yabancı bir dine’ iman etmekle suçlanıyor ve toplumdaki şansızlıktan sorumlu tutuluyor’’ açıklamasında bulundu. (CP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi