20 Nisan 2024 Cumartesi

18 Yaşındaki Genç, Dua Yürüyüşü Düzenledi

18 yaşındaki Leah Brinker, geçen hafta Ohio kasabasında gerçekleştirdiği dua yürüyüşüyle katılımcılara umut ve şifa getirdi.

CBN News, gencin salgın, ırksal bölünme ve seçim anlaşmazlıklarının yaşandığı sorunlu bir yılın ardından Coshocton County bölgesinde 2020 Dua Yürüyüşü’nü başlatmaya karar verdiğini söyledi.

Leah Brinker ve babası

Brinker, ‘‘Bu yıl biraz sıkıntılı geçti. İki büyükbabamı da kaybettim. Korku içinde yaşamamız gerekmediğini göstermek istedim. Tanrı’nın bir planı var. Birlikte daha güçlü olabileceğimizi görmemizi istedim. Engellerin arkasında yaşamak zorunda değiliz’’ dedi.

Brinker, bu yılın başlarında Lincoln Anıtı çevresinde on binlerce insanın toplandığı Franklin Graham’ın Washington, D.C’de gerçekleştirdiği dua yürüyüşünden ilham aldı. Bir arkadaşıyla konuşup, Tanrı’ya dua ettikten sonra adım atması gerektiğini anladı.

Brinker, ‘‘Bunun için Tanrı’ya dua ettim. Nereden başlayacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu, ancak Tanrı’nın beni bunu yapmaya yönlendirdiğini hissettim’’ dedi.

Yerel belediye başkanı ve şerifin de desteğinin alındığı bir saatlik dua yürüyüşüne 80 kişi katıldı. Soğuk havaya rağmen yürüyüşe katılanlar sıcak içecek ve inanç temalı semboller taşıyarak Tanrı’dan şifa diledi.

Matta 18:20’de yer alan ‘Nerede iki veya üç kişi benim adımla toplanırsa, ben de orada, aralarındayım’ sözünden alıntı yapan Brinker, ‘‘İnsanlar birlikte olmaktan memnun. Herkesi bu yılın geri kalanında onlara yardımcı olacağını umduğum etkinlikten bir şeyler almaya teşvik ettim. Dünyasal işlerden daha değerli şeyler var. Tanrı’nın çalıştığını göstermek önemliydi. Bunu her zaman göremeyebiliriz, ancak Tanrı kesinlikle çalışıyor’’ ifadelerinde bulundu. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi