16 Nisan 2024 Salı

2 Milyar İncil Sunumu: Çevrimiçi Müjdecilik Hizmeti Hedef Sınırını Geçti

Öncü müjdecilik hizmeti, Mayıs ayında 2 milyarıncı müjde sunumunu gerçekleştirerek büyük bir hedef sınırını geçmiş oldu.

Dünyanın kayıp nüfusuna arama motorları ve sosyal medya ile ulaşan Global Ministry Outreach, 19 Mayıs’ta 2 milyarıncı çevrimiçi müjde sunumunu kutladı.

Global Ministry Outreach, anahtar kelimeleri hedef alarak insanları ihtiyaçları doğrultusundaki websitelere yönlendiriyor. Apple’ın ilk günlerinde Steve Jobs altında çalışan Walt Wilson tarafından 2005 yılında kuruldu.

Hizmet, 13 dilde 100 websitesine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda 110 ülkede Mesih’i seçmiş bireylerle iletişim kuran 3,500 gönüllü çevrimiçi hizmetliye sahip.

Kurulduğundan beri, 230 milyon insan bu hizmet aracılığıyla iman ettiklerini söyledi.

John Thompson

Global Ministry Outreach’in pazarlama müdürü olan John Thompson, Christian Headlines’a verdiği röportajda, “Dünyadaki tüm insanlara ihtiyaçları olduğu zaman müjdeyle ulaşıyoruz, bir kişi internete girdiğinde ve ‘Tanrı’yı nasıl tanırım?’ veya ‘barışı nasıl bulurum?’ diye yazdıklarında, reklamlarımızdan birine veya bir bağlantıya ulaşacaklar ve aradıkları dildeki belli bir web sitelerimizden birine yönlenecekler” dedi.

Hizmet’in aktivitelerinden yüzde 60’ı ABD dışında gerçekleşiyor. Bütçenin yaklaşık üçte ikisi Google ve diğer arama motorlarına gidiyor. Kalanı sosyal medyaya harcanıyor.

Global Ministry Outreach kişilerin aradıkları sorularla cevap vermenin yanı sıra onları müjde sunumlarına da yönlendiriyor.

Thompson, “Daha sonra o bireyi disipline etme ve sonuçta onları yerel bir kiliseye veya inananlardan oluşan bir topluluğa bağlama sürecine başlarlar. Global Media Outreach her gün yaklaşık 350.000 müjde sunumu yaparlar. Nisan ayında, koronavirüs sırasında, yaklaşık 517.000’lere ulaştı” açıklamalarında bulundu. (CHL)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi