18 Nisan 2024 Perşembe

2015 Yılında 7 Bin Hristiyan Olduğu için Kişi Kayatını Kaybetti

Uluslararası Hristiyan İnsan Hakları Örgütü Open Doors’a göre, 2015 yılında 7 binden fazla Hristiyan inancı yüzünden öldürüldü, 2 bin 4 yüzden fazla kilise tahrip edildi.

Open Doors’un raporunda, dünyanın her yerinde Hristiyanlara zulümlerin yıllar içerisinde hızla arttığı tespitine yer verildi.  Raporda, 2013 yılından itibaren ülkesinden Hristiyan olduğu için kaçmak zorunda bırakılanların oranının yüzde 50 artış gösterdiği açıklandı. Open Doors Raporuna göre son yıllarda  Hristiyanların en çok zulüm gördüğü en tehlikeli 50 ülke dışında da birçok ülkede Hristiyanların sürgün edildiği ve şiddet vakalarının sıkça görülmeye başladığı belirtildi.

Uzmanlar, 2015 yılında Hristiyanların en çok zulüm görmesine neden oların başında terör örgütü IŞİD ve Batı Asya’da çözülmemiş ulusal çatışmaların olduğunu söylüyorlar. Bu şiddet dalgasına en çok kadınların maruz kaldığı belirtiliyor.

Raporda, ’13 yıldır Kuzey Kore, Hristiyanlar için en tehlikeli ülke olmaktan vazgeçmedi.’ ibaresi yer alıyor. Hristiyanlar için tehlikeli olan ülkeler arasında başlıca, Kuzey Kore, Irak, Libya, Suriye, İran ve Afganistan yer alıyor.
Open Doors Hristiyanlara zulümlerle ilgili raporunu, sosyal medya, internet ve sürgüne maruz kalmış Hristiyanlardan aldığı doğrudan bilgileri derleyip hazırladığını açıkladı.

(cnl.news/Olga Daşcinscaia)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi