20 Nisan 2024 Cumartesi

2016’da Kutsal Kitap’ta en çok “sevgi” arandı

Kutsal Kitap tercümelerinin yer aldığı Bible Gateway web sitesi, 2016 yılında en çok aranan kelimeleri ve ayetleri içeren listeyi yayınladı. Listenin en çok aranan kelimesi “sevgi” olurken, site kullanıcıları ikinci sırada “inanç” üçüncü olarak da “barış” kelimesini aradılar. Sitede pek çok dilde Kutsal Kitap çevirilerinin yanı sıra İngilizceye yapılmış 56 farklı çeviri de bulunabiliyor.

Listede yer alan kelimelerin tümüne baktığımızda Hristiyan inancının da “anahtar kelime”leri olduğu görülüyor. Bible Gateway tarafından açıklanan Kutsal Kitap’ta en çok aranan ilk 10 kelime şu şekilde:

  1. Sevgi
  2. İman
  3. Barış
  4. Ümit
  5. Sevinç
  6. Dua
  7. Kutsal Ruh
  8. Lütuf
  9. İyileşme
  10. Affetme

EN ÇOK 23. MEZMUR ARANDI

Site kullanıcıları 2016 yılında en çok 23. Mezmur’un ayetlerini aradılar. Sonuçlara göre 23. Mezmur’un 2. ayeti hariç tüm ayetleri ilk 10’a girdi. Bu Mezmur’un listeye girmesi umut ve güven verici olmasından kaynaklandığını belirten uzmanlar, toplumun bu kavramlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Aynı şekilde en çok aranan diğer ayetler de umut ve güven aşılayan ayetler olmasıyla dikkat çekti.

Site kullanıcılarının 2016 yılında en çok aradıkları ayetler ise şunlar oldu:

1. Yuhanna 3:16 Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.
2. Yeremya 29:11 Çünkü sizin için düşündüğüm tasarıları biliyorum” diyor RAB. “Kötü tasarılar değil, size umutlu bir gelecek sağlayan esenlik tasarıları bunlar.
3. Filipililer 4:13 Beni güçlendirenin aracılığıyla her şeyi yapabilirim.
4. Mezmur 23: 4 Karanlık ölüm vadisinden geçsem bile,
Kötülükten korkmam.
Çünkü sen benimlesin.
Çomağın, değneğin güven verir bana.
5. Romalılar 8:28 Tanrı’nın, kendisini sevenlerle, amacı uyarınca çağrılmış olanlarla birlikte her durumda iyilik için etkin olduğunu biliriz.
6. Mezmur 23: 1  RAB çobanımdır,
Eksiğim olmaz.
7. Mezmur 23: 6 Ömrüm boyunca yalnız iyilik ve sevgi izleyecek beni,
Hep RAB’bin evinde oturacağım.
8. Mezmur 23: 5 Düşmanlarımın önünde bana sofra kurarsın,
Başıma yağ sürersin,
Kâsem taşıyor.
9. Mezmur 23: 3 İçimi tazeler,
Adı uğruna bana doğru yollarda öncülük eder.
10. Filipililer 4: 6 Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı’ya dua edip yalvararak şükranla bildirin.

(Seyfi Genç)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi