16 Nisan 2024 Salı

2017’nin En Başarılı Hristiyan Temalı Filmleri

İnanç temelli filmler, gişelerde hızla yerini almaya devam ediyor.

İşte 2017 yılının en çok kazanan Hristiyan filmleri listesindeki ilk altı film.

THE SHACK (KULÜBE)  Yapım- Lionsgate

The New York Times’ın en çok satan romanından uyarlanan The Shack, 3 Mart 2017’de gösterime girdi. İzleyicileri bir babanın manevi yolculuğuna çıkaran etkileyici bir film.

“Aile trajedisi yaşadıktan sonra Mack Phillips (Sam Worthington) derin bir depresyona girerek en içteki inançlarını sorgulamaya başlıyor. Bir inanç kriziyle karşı karşıya kaldığı sırada, Oregon’un vahşi doğusundaki terk edilmiş bir kulübeye gitmesini gerektiren gizemli bir mektup alıyor. Mack, şüphelerine rağmen kulübeye gidiyor ve Papa (Octavia Spencer) adlı bir kadının önderliğindeki esrarengiz üçlüyle karşılaşıyor. Bu karşılaşma sayesinde, Mack trajediye bakış açısını ve hayatını sonsuza dek değiştirecek önemli bir gerçeği buluyor. ”

Ancak bazı çevreler, kitap ve filmin Üçlü Birlik kavramını inanışa ters düşen bir şekilde yansıttığını ileri sürdüler.

THE STAR (YILDIZ) Yapım-Sony Pictures Animation

“The Star”, Kasım’da 2.976 sinema salonunda gösterime girdi. Film, 1998’deki “Mısır Prensi” nden bu yana ilk inanç temelli animasyon film. Fimde Mary ve Joseph’le birlikte Bethlehem’e gelen ve İsa’nın doğumuna tanık olan hayvanların bakış açısıyla ilk Noel hikayesi anlatılıyor. Filmde tüm karakterler ünlülerce seslendirildi. Walking Death’den Steven Yeun’un eşşek Bo karakterini, Anthony Anderson’ın keçi Zach’i, Oprah Winfrey’ın Deborah’ı seslendirmesi filmde kullanılan ses zenginliğe sadece birkaç  örnek.

The Case For Christ (İsa’nın Davası) Yapım-Pure Flix ve  Triple Horse Studios

Aynı adı taşıyan Lee Strobel’in en çok satan kitabına dayanan “The Case for Christ” İsa’nın Davası, bir ateist olan gazeteci yazar Strobel’in Hristiyanlığı  çürütmek amacıyla yola çıkıp sonunda elde ettiği bulgularla İsa’ya  inanmaya başlamasının öyküsünü anlatıyor. Film Amerika’da geçtiğimiz Nisan ayında 1386 sinema salonunda gösterime girdi.

Let There Be Light” (Bırak Işık Olsun) Yapım-Atlas Distribution

Aktörler Kevin ve Sam Sorbo ile Fox News’un politik yorumcusu Sean Hannity, 27 Ekim 2017’de Amerika’da 774 sinema salonunda “Let There Be Light” adlı inanç filmini gösterime girdi.

“God’s Not Dead” (Tanrı Ölmedi) filminin yıldızı aynı zamanda yönetmenliğini de yaptığı filmde eşiyle birlikte ana karakteri canlandırdı. Senaryoyu yazan Sam, Christian Post’a Tanrı’dan ilham aldığını söyledi.

Film inancı hiçbir zaman bilmemiş bir doktorun (Sol Harkens) en küçük oğlunu kanserden kaybedişi ve bunun üzerine karanlık bir döneme  girişiyle başlıyor. Sol, kendisini karısından ve diğer iki oğlundan soyutlayıp içkiye veriyor. Alkol nedeniyle yaptığı bir kazada 4 dakika boyunca ölüp hayata geri dönüyor. Bu dört dakikada deneyimledikleri onu ailesine ve Tanrı inancına yaklaştırıyor.

Same Kind of Different as Me” (Benim Gibi Farklı) Yapım-Pure Flix

Hollywood aktristi Renee Zellweger, 20 Ekim 2017’de vizyona giren “Same Kind of Different as Me” filminin başrol oyuncusu. 1.362 sinemada gösterime giren film bir aldatma ve affetme üzerine kurulu.

Karısını aldatan Ron eşinden merhamet ister. Evliliğini kurtarmak için her şeyi yapmaya razıdır. Eşi Debbie, eğer kendisiyle birikte evsizler için olan barınakta çalışırsa Ron’u affedeceğini söyler. Garip bir rüyanın ardından Debbie, Ron’dan barınakta yaşayan ve kötü bir geçmişi olan evsiz bir adamla arkadaş olmasını ister. Rastgele yapılan nazik bir hareket bu üç karakteri dikkat çekici bir yolculuğa çıkaracaktır.

Aynı adı taşıyan ve çok satan kitap üzerine kurulu olan filmde Jon Voight, Djimon Hounsou, Greg Kinnear ve Olivia Holt yer alıyor.

A Question of Faith” (İnanç Sorusu) Yapım-Pure Flix

29 Eylül 2017’de 661 sinemada gösterime giren “İnanç Sorusu”, bir araba sürerken mesaj yazma trajedisi  sonrasında inanç sorgulamasıyla bir araya gelen üç farklı kültürden insanın hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosu birçok ünlüden oluşuyor. Renee O’Connor (“Xena”), Richard T. Jones (Tyler Perry’s “Why Did I Get Married”), Kim Fields (“Facts of Life”), C. Thomas Howell (“The Amazing Spider Man”) bunlardan sadece birkaçı.(christianpost)

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 23 Milyon Kişinin Hayatı Tehlikede

Açlık, Yetersiz Beslenme ve Şiddet Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni Tehdit Ediyor Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmaya göre, Kongo Demokratik...

Hristiyan Kadın, Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran'da Hristiyanlığı kabul eden Laleh Saati, Hristiyan kuruluşlarla ilişki kurarak ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla iki yıl...

Episkoposlar Şiddete Son Verilmesi Çağrısında Bulundu

Ülkede yaşanan şiddetin ortasında Haiti Episkoposlar Konferansı, Hristiyanları cesaretlendirmek için bir mektup yayınladı. Mektupta Yeşaya 60:18'de yer alan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi