19 Nisan 2024 Cuma

2020 Yılında En Çok Yeşaya 41:10 Ayeti Okundu

Çalkantılı bir yılın ortasında, rekor sayıda insan güç, cesaret ve umut kaynağı olarak Tanrı Sözü’ne dönerek imanla mücadele ediyor. YouVersion ve Bible Gateway, geçtiğimiz günlerde özellikle korku, şifa ve esenlik gibi kelimeler için aramaların bu yıl önemli ölçüde arttığını belirtti. YouVersion’da, yalnızca 2020 yılında genel aramalarda yüzde 80 artış yaşanarak yaklaşık 600 milyon arama kaydedildi. 

Yıl boyunca en çok ilgi çeken ayetin ise Yeşaya 41:10 olduğu açıklandı. Bu bölümde, ‘Korkma, çünkü ben seninleyim. Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım’ sözleri bulunuyor. 

YouVersion’ın kurucusu Bobby Gruenewald, ‘‘Her türlü zorlukta insanlar Tanrı’yı ​​aramaya ve güç, esenlik ve umut için Kutsal Kitap’a dönmeye devam ediyor. 2020, birçoklarının unutmak istediği bir yıl olsa da, Tanrı’nın Kutsal Kitap uygulamasını yanıt arayan insanlara yardım etmek için nasıl kullandığını görüyoruz’’ dedi.

Kutsal Kitap aramaları, çeşitli koşullar nedeniyle 2020 boyunca farklılık gösterdi. Yılın ilk birkaç ayında, Kutsal Kitap uygulamasının en çok aranan anahtar kelimesi ‘korku’ oldu. ‘Adalet’ ise, Mayıs ayı sonları ile Ağustos ve Eylül aylarında en çok aranan kelime oldu. Buna ek olarak, ‘şifa’, ‘esenlik’ ve ‘sevgi’ yıl boyunca sürekli olarak aranan kelimeler oldu.

2020’de Kutsal Kitap’ın 43,6 milyar bölümü okundu. 7,5 milyar sesli bölüm oynatılırken, 1,4 milyar Kutsal Kitap Planı günü tamamlandı.

ABD’de COVID-19 nedeniyle karantina önlemlerinin başladığı Mart ayında, salgın temalı ayetler ve Tanrı’nın hastalığı iyileştirmesi konulu aramalarda 90 kat artış yaşandı. Irkçılık, adalet ve baskı ile ilgili aramalar ise George Floyd’un ölümünden sonraki hafta ortalamanın 100 katı artış gösterdi. 

2020’de diğer en çok okunan ayetler arasında; Yuhanna 3:16, Yeremya 29:11 ve 2. Tarihler 7:14 yer alıyor. 

Bible Gateway’in en popüler anahtar kelime aramasında 6. sırada ‘korku’ yer alırken, ‘korku’ ve ‘korkma’ kelimelerinin sorgusunda yıl boyunca artış yaşandı. ‘Sevgi’ kelimesi ise hem İngilizce hem de İspanyolca olarak listenin başında yer aldı. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi