25 Nisan 2024 Perşembe

2022 Yılının En Çok Okunan Kutsal Kitap Ayeti Açıklandı

YouVersion, 2022’de en fazla ilgi çeken ve okunan Kutsal Kitap ayetini açıkladı.

En çok okunan ayet, Yeşaya 41:10 oldu. Bu bölümde, ‘Korkma, çünkü ben seninleyim. Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım’’ sözleri yer alıyor.

Yeşaya 41:10, COVID-19’un dünya çapında yayıldığı 2020’de de YouVerison’da en çok okunan ayet olmuştu. YouVersion’ın kurucusu Bobby Gruenewald, ‘‘Bu ayet, mücadelelerimizde yalnız olduğumuzu hissettiğimizde, aslında Tanrı’nın bizimle olduğu gerçeğini hatırlatmaktadır. Kutsal Yazılar’da söylenildiği gibi, Tanrı gücümüzdür ve her zaman bizimledir’’ dedi.

Yeşaya 41:10, 2022’de Arjantin, Fransa, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri dâhil olmak üzere birçok ülkede en çok paylaşılan ayet oldu. Ayrıca vurgulama, işaretleme ve not almada 2 milyardan fazla kez kullanıldı.

Mobil uygulamanın kullanımı dünya genelinde artış gösterdi. En büyük artışın yaşandığı ülke yüzde 76 ile Küba oldu. Bu arada, birçok Avrupa ülkesinde Ukraynaca Kutsal Kitap okunmasında büyük bir artış yaşandı. Ukraynaca YouVersion aramaları, Rusya’nın ülkeyi işgalinden bu yana iki katına çıktı. En çok aranan ‘savaş’, ‘korku’ ve ‘endişe’ kelimeleri, savaşın ilerlemesiyle yerini ‘sevgiye’ bıraktı. 

Gruenewald, ‘‘Bu aileler çoğumuzun hayal bile edemeyeceği zor şeyler yaşıyor. En sıkıntılı dönemde esenlik ve umut bulabilmek için Kutsal Kitap’a yöneliyorlar. Tanrı’nın Sözü’nü ihtiyaç sahiplerine ulaştırabildiğimiz için çok mutluyuz’’ dedi.

2008’den bu yana, YouVersion 1.900’den fazla dilde Kutsal Kitap’ı hizmete sundu. Mobil uygulama 545 milyondan fazla cihaza yüklendi. Gruenewald, uygulamayı insanları Tanrı’nın Sözü’nü her gün okumaya teşvik etmek için kurduğunu söyledi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi