16 Nisan 2024 Salı

240 Bin Hediye Yoksullara Dağıtıldı

New Jersey Liquid Kilisesi yardıma muhtaç insanlara 240,000 hediye dağıttı.

New Jersey eyaletinin en büyük kiliseleriden biri  olan Liquid Kilisesi’nin, yardıma ihtiyacı olan ailelere 240 bin kişi için bir öğün yemek bulunan hediye kampanyası başlattı. Hazırlanan hediyelerin paketlenebilmesi sekiz farklı bölgeden gönüllüler yardıma geldi.

Gönüllü olarak gelen insanlara kişi başı 120 hediye düştü. Yardım kampanyasını duyan eyalet sakinleri de yardım etmeye geldi ve böylece çocuklar için de binden fazla oyuncak ve hediyeler hazırlanmaya başlandı. Hatta bazı aileler kıyafetlerini bağışladı.

Kilise Pastörü Tim Lucas bu durum hakkında, “Biz tüm yüreğimizle insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz, böylece İsa Mesih’in şefkatini onlara göstermek istiyoruz.” dedi.

New Jersey’de gıda yardımı yapan  kilise vakıf çalışanları, hazırlanan paketleri yardıma ihtiyacı olan ailelere dağıtmaya başladı. Bu vakıf,  Liquid Kilisesi tarafından yönetiliyor olup, yoksullukla mücadele etmek için kurulmuştur.

Kilise Pastörü bu konuda, “Aslında merhamet duygusu ve yardımseverlik hareketleri her kilisede mevcut olmalıdır. Aynı şekilde kalplerimizdeki bu iyilikseverlik duygusu ‘ekstra’ olmaktan öte, herkesin içinde olması gereken duygulardandır. Burada aslında söz konusu olan bizim imanımızdır. İbadet ve vaazlarda bize söylenen sözleri ne kadar iyi anladığımız ve uyguladığımızdır. Biz imanımızı birilerine yardım ederek hayata geçirmeliyiz.” diyerek, sözlerine Yakup peygamberin yazmış olduğu, “Bunun gibi, tek başına eylemsiz iman da ölüdür.”  ayetiyle bitirdi.

Yaklaşık 4.000 üyeye sahip New Jersey Liquid Kilisesi İsa Mesih’in “yaşam suyu benim” sözlerinden esinlenerek sıvı ya da su gibi akan anlamına gelen  “Liquid” sözcüğünü kilise adı olarak kullanıldıkları belirtiliyor.

(cnl.news /Olga Daşcinscaia)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi