29 Mart 2024 Cuma

Hristiyanların Birliği İçin Dua Haftası İzmir’de Sona Erdi

“Havari Pavlus’un Tövbe Edişi’nin Bayramı” Kutlandı

Hristiyanların birliği için dua haftasında İzmir’de yapılan akşam dualarının sonuncusu İzmir’in koruyucu Azizi’ne adanan “Aziz Polikarp Kilisesi’nde yapıldı.

İzmir Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Lorenzo Piretto riyasetinde yönetilen duaya, İzmir  Rum-Ortodoks Kilisesi Papazı, Peder  Athanasios Katzigkas , Anglikan Kilisesi Rahibi James Buxton, Buca Protestan Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik ve tüm kiliselerden gelen rahipler ve inanlılar topluluğu katıldı.

İzmir Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Lorenzo Piretto verdiği vaazında; “Mesih İsa’nın Ruhu tüm hepimizi bu akşam bir araya getirdi. Bugün Aziz Pavlus’un Tövbe etmesini anıyoruz. Aziz Pavlus Şam yolunda ilerlerken Rab İsa ile karşılaştı. Pavlus, Hristiyanlara zulmeden biri iken, kanını dökmeye kadar götüren bir tanıklıkla İncil’i duyuran Elçi oldu. Aziz Yuhanna, Pavlus ve Polikarpos gibi bu İncil tanıklarını bu akşam analım, öyle ki bizi birliğe ve uzlaşmaya çağıran Rab İsa’nın Ruhu’nu kabul etmemizde bize yardım etsinler.”

Hristiyanların Birliği için Dua Haftası’nın bu seneki konusu, Malta Hristiyan Cemaati tarafından seçildi: “Bize olağanüstü bir yakınlık gösterdiler.” Bu cümle, dinlemiş olduğumuz Havarilerin İşleri Kitabı’ndan alınmıştır. Aziz Pavlus’un da bulunduğu geminin Malta Adası kıyılarında karaya oturması anlatımının sonunda yer alan bir cümle” olduğunu söyledi.

Episkopos Monsenyör Lorenzo Piretto konuşmasına; “Pavlus’un tutuklu olarak götürüldüğü Roma yolculuğunda meydana gelen dramatik bir olayın anlatımıdır. Pavlus, başka iki yüz yetmiş altı kişiyle birlikte gemidedir. Korkunç bir kasırgaya yakalanan gemi, şans eseri Malta kıyılarına kadar gider. Orada bu insanlar karşılanır ve onlara olağanüstü bir yakınlık gösterilir. Bugün aynı şekilde Aziz Pavlus’un tanıklığını görüyoruz. Hem denizin ortasında fırtınaya yakalanan gemideyken, hem de sonrasında herkes kurtulunca, Pavlus büyük bir iman örneği sunuyor.

Bu bağlamda, Hristiyanların birliğine doğru çoğu kez bu zorlu yolda, Aziz Pavlus, geçmişimize rehberlik eden ve asla cesaretimizi yitirmememizi sağlayan ilahi İnayet’e inanmaya bizleri çağırıyor” diyerek devam etti.

“Hristiyanlar olarak, sadece birbirimizi kabul ederek değil, aynı zamanda dil, kültür ve iman bakımından bizden farklı olanları da sevgiyle karşılayarak birliğimizi gösterelim. Bu sayede, birliğe yönelik görevimiz herkesi kabul etmeye dönüşür. Rab İsa’da Allah’ın kurtarışını ve sevgisini herkese ilan etmek bizim görevimizdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Akşam duası, okunan mezmurlar ve ilahiler sonrasında tüm cemaat, hazırlanan ikramlar eşliğinde kardeşlik ve birlik içerisinde iyilik dilekleriyle sonlandı.

Yazı ve fotoğraflar: (SAT-7 TÜRK/ AZİZ FAYDA-İzmir)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi